Evijärven markkinat 43. kerran

Evijärven yrittäjien Seija Rankinen ja kunnanjohtaja Teemu Kejonen odottavat Evijärven markkinalauantaita.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVEN 43. kesämarkkinat ovat lauantaina 29. kesäkuuta.

Markkinamyyjät avaavat kojunsa keskustassa aamukymmeneltä ja jatkavat kello neljään. Tänä vuonna heidät on rajattu ainoastaan Kauppatien varrelle, mutta markkinakatu jatkuu terveyskeskuksen liittymän asti, eli hieman pidemmälle kuin ennen. Varsinaista markkinaohjelmaa ovat esimerkiksi katutanssit, Aisaparin Päivi Kultalahden haastattelu ja lasten katupiirustuskilpailu.

Markkinahuuma ei laannu varsinaisten kojujen kadottuakaan. Iltapäivän ohjelmassa on paitsi perinteinen, entisten ja nykyisten evijärveläisten välinen jalkapallo-ottelu, myös upouuden seiskadivarin miesten joukkueen peli. Iltayhdeksältä on markkinatanssit, jotka ovat keränneet vuosittain TuuHetin tuvan täyteen.

YRITTÄJILLE markkinat ovat koko vuoden päätapahtuma.

–Huikea määrä torimyyjiä on ottanut yhteyttä. Jos sää sallii, on hyvät mahikset, että heitä tulee olemaan enemmän kuin viime vuonna, Evijärven yrittäjien Seija Rankinen kertoo. –Lisäksi markkinapäivä on tosi hyvä juttu meidän omille yrittäjillemme.

–Jos Evijärvellä joku tapahtuma kerää varmasti paljon väkeä, niin se on markkinat, kunnanjohtaja Teemu Kejonen sanoo. –Olen joskus ottanut kadun päästä kuvia, eikä sitä uskoisikaan, että tuossa raitilla voi olla niin paljon väkeä liikenteessä.

Muutenkin tiivistä yhteistyötä tekevillä kunnalla ja yrittäjäyhdistyksellä on markkinoilla yhteinen ständi.

–Yksi aihe, joka siellä tulee ainakin olemaan näkyvillä, on kunnan meneillään oleva rakentajakampanja, Kejonen sanoo.

Rankinen lisää, että markkinalauantaita edeltävänä keskiviikkona aukeaa keskustasta lähteneen kahvilan liiketilaan Evijärvi-kaupaksi ristitty pop-up-myymälä. Kaupassa on myynnissä evijärveläisiä tuotteita, kuten käsitöitä ja kirjallisuutta. Samalla se toimii matkailuinfopisteenä ja tapahtumatoimistona, ja siellä voi tutustua Evijärven kunnostushankkeeseen ja ajankohtaisiin päätöksenteossa valmisteilla oleviin asioihin.

–Siellä kannattaa käydä poikkeamassa.

INARISSA syntynyt Rankinen on asunut Evijärvellä 34 vuotta. Niihin vuosiin mahtuu paljon hyviä markkinamuistoja.

–Heti silloin kun muutin Evijärvelle, minut vietiin ensimmäiseksi markkinoille esiteltäväksi: ”Tässä on tuleva Rankinen”, hän nauraa.

–Kävijän näkökulmasta parasta markkinoilla on tietysti tuttujen tapaaminen. Vuosien varrella olen itsekin oppinut tuntemaan monia täältä lähteneitä, jotka tulevat paikkakunnalle markkinoiden ajaksi.

Kiteeltä kotoisin olevalle Kejoselle markkinat ovat neljännet.

–Sellainen fiilis on ollut, että siellä on säästä riippumatta aina paljon väkeä. Ihmiset tulevat juttusille meidän ständille.

Itseään pidempi Evijärvi-viikko

MARKKINAT ovat tänä vuonna yksi osa ”itseään pidempää” Evijärvi-viikkoa, joka alkaa keskiviikkona 26. kesäkuuta ja jatkuu sunnuntaihin 7. heinäkuuta asti.

Koko kunnan yhteisessä ponnistuksessa kirkonkylän ja muiden kylien asukkaat järjestävät muun muassa konsertteja, urheilutapahtumia, teatteriesityksiä ja taidenäyttelyjä. Jo tiistaina, ennen varsinaisen Evijärvi-viikon alkua, on keskustassa Aijjoos-toiminnan järjestämä toritapaaminen.

Koko Evijärvi-viikon ohjelma löytyy kunnan nettisivuilta.

Teemu Kejonen ja Seija Rankinen muistelevat, että Evijärvi-viikko on järjestetty edelliskerran vuonna 2006.

–Eri toimijat ja tahot ovat lähteneet ilahduttavan hyvin mukaan. Joka päivälle on useampia tapahtumia, ja viikosta tuli vielä itseään pidempi, Kejonen sanoo. –Osaa tapahtumista on pystytty tukemaan kylien kehittämisrahalla.

Rankisen mielestä yksi kiinnostavimmista ohjelmanumeroista on perjantain 5. heinäkuuta kultakruunujuhla. Inalaisena hän on innoissaan myöskin tänä vuonna henkiin herätettävistä Inan illasta ja Inanlahden ympärijuoksusta 4. heinäkuuta. Kejonen puolestaan yleisurheiluihmisenä arvostaa avauspäivän Erkin koitosta, joka on nappulakisojen kesän ensimmäinen kilpailu.

–Mutta kaikki tapahtumat ovat tärkeitä ja arvokkaita, Kejonen huomauttaa. –On hienoa, että niin moni toimija on niitä järjestämässä. Se on osoitus yhteisöllisyydestä ja aktiivisuudesta: Evijärvellä on ja tapahtuu paljon. Ideana on, että tapahtumia on kaiken ikäisille ja kaikenlaisista asioista kiinnostuneille ihmisille.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.