Kesäasukkaat tärkeä elinvoimatekijä

Kirsi Kujala toivotti väen tervetulleeksi tapahtumaan Alajärven Yrittäjien edustajana.

Julkaistu:

Aihe:

–He myös tuovat paitsi tuloja kunnalle ja yrittäjille, myös uusia ideoita alueelle. Heidän merkityksensä tulisikin tiedostaa ja sisäistää entistä paremmin.

Tilaisuudessa Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin kuntien sekä yrittäjäyhdistysten edustajat kertoivat alueen kesätapahtumista. Ympäristösihteeri Kirsi Syynimaa muistutti, että haja-asutusalueen jätevesijärjestelmien tulee olla kunnossa jätevesiasetuksen määräpäivään, 31.10.2019 mennessä. Asetus koskettaa etenkin rantatonttien kesämökkejä.

–Ihmiset ovat olleet aktiivisia asiassa viime vuoden aikana. Asioista on kyselty, ja se on nähty hyvänä meillä kunnassa. Paljon on jo tehty tämän osalta, ja paljon vielä tullaan tekemään. Toimenpiteille voidaan hakea jatkoaikaa, mutta päätöksiä sen myöntämisestä tehdään vasta syksypuolella.

PESÄPALLO toi Anneli Hilpisen kesäasukkaaksi Vimpeliin.

–Edesmennyt mieheni oli kotoisin Vimpelistä ja innokas pesäpalloihminen. Hän oli nuorempana pelannut itsekin, ja voitti jopa Suomen mestaruuden junioreissa.

2010, kun Vimpeli voitti mestaruuden, pariskunta ajoi 10 000 kilometriä pesäpallon vuoksi.

–Kiirettä piti, kun peli oli lauantaina Kouvolassa ja sunnuntaina Vimpelissä. Yövyimme täällä ystävien luona, mutta ostimme mökin joen varrelta sitten myöhemmin. Kävimme mökillä ollessamme kesän aikana joka ilta jossakin pesispelissä, E- ja D-junioreista lähtien. Ihan pienimpien pelejä on ihana seurata, kun lapset ovat niin vilpittömiä, ja joskus unohtuvat kesken pelin jonnekin.

Hilpinen saapuu kesäasunnolle aina pelikauden alkaessa ja viipyy, kunnes kausi on ohitse, vaikka silloin olisi jo märkää ja pimeääkin.

–Mökillä on ihana olla, on niin rauhallista, vesi vain solisee ja linnut laulavat.

Hilpinen käy vähintään yhdessä Aaltoa ja Aarioita -festivaalin tapahtumassa joka kesä, markkinoilla, kesäteatterissa, ja muissa kesätapahtumissa.  

–Olen saanut kaikki palvelut, mitä olen tarvinnut. Jos ei Vimpelistä, niin Alajärveltä. Useimmiten riittää, että on ruokakauppa, apteekki ja käteisautomaatti. Vimpelissä on hyvät ruokakaupat, olen tyytyväinen niiden tuoretavaravalikoimiin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.