Esports-opetus alkaa Alajärvellä ja Vimpelissä

Julkaistu:

Aihe:

Alajärven sivistystoimi valmistelee järjestettävien kurssien sisältöjä ja pääsyvaatimuksia yhdessä Järviseudun ammatti-instituutin edustajien kanssa. Tavoitteena on saada yhteinen ja toimiva oppilaitosten rajat ylittävä kokonaisuus, joka mahdollistaa opiskelun ohella harjoittelun ja kilpailutoiminnan. Varsinaisia esports-lukioita on Suomessa tällä hetkellä Sotkamossa ja Ruovedellä.

Järvisedun ammatti-instituutti aloittaa linjan jo elokuussa 2019. Koulutukseen haki 30 opiskelijaa, joista opiskelupaikan sai 12. Osa heistä on kaksoistutkinnon opiskelijoita. Lukio-opetuksen osalta yhteistyöstä ja hakuohjeista tiedotetaan syksyllä opintokokonaisuuden valmistuttua.

VIMPELIN kunnanhallitus hyväksyi asian osaltaan maanantaina. Reunaehtona on, että lukion tulisi selvittää, kuinka paljon palloilulinjaa ja liikkuva opiskeluoppilaitoksen toimintaa voidaan hyödyntää linjan opetuksessa. Myös yhteistyömahdollisuuksia Vimpelin Vedon kanssa tulee tarkastella. Linjalle varataan ensivaiheessa 15 aloituspaikkaa. Perusvaatimuksena on lukion keskiarvoraja 7,00. Linjalle laaditaan selkeä opintokokonaisuus, joka pitää sisällään kilpapelaamisen harjoittelun ohella ravitsemustietoutta, elämänhallintaa, tiimityöskentelyn perusteita sekä henkistä että fyysistä valmennusta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.