Sivistysjohtajan esitys: Koulu jatkuu lentosotakoululla, mutta korkeintaan kevään 2020 loppuun

Julkaistu:

Aihe:

Sivistysjohtaja esittää tiistai-iltana kokoustavalle Kauhavan kasvatus- ja opetuslautakunnalle, että Kortesjärven yhtenäiskoulun 1.–9. luokat jatkaisivat koulunkäyntiä lentosotakoululla, kunnes korvaavat tilat valmistuvat Kortesjärven yhtenäiskoulun alueelle — kuitenkin enintään kevätlukukauden 2020 loppuun asti.

Oppilaiden vanhemmat ovat toivoneet, että jatkossa väistötilat löytyisivät Kortesjärveltä. Kortesjärven kouluratkaisutoimikunta on käynyt läpi kaikki ehdotetut tilat ja toteaa, että mikään niistä ei valitettavasti täytä Kortesjärven yhtenäiskoulun tarpeita. Koulua varten tarvitaan kaikkiaan 14 isoa luokkatilaa, ja niiden lisäksi tilat monille erityistarpeille. Opetustilojen lisäksi tilakartoituksessa täytyy ottaa huomioon muun muassa laajakaistayhteydet, ruokailun järjestäminen, asianmukainen ilmanvaihto ja saniteettitilat, turvalliset välitunti- ja linja-autojen odotusalueet, kuljetukset sekä henkilökunnan sosiaali- ja taukotilat. Yhtenäiskoulun toimintaa ei ole myöskään tarkoituksenmukaista hajauttaa eri toimipisteisiin.

Sivistysjohtaja esittää myös, että Kortesjärven palvelutoimistolla evakossa oleva esiopetuksen ja aamu- ja iltapäivähoidon väki palaa Kortesjärven yhtenäiskoulun esiopetustiloihin, kun ne saadaan korjattua. Esikoulutiloista uusitaan kokonaan lattiamatot sekä rakenteiden sisään jätetty, mikrobivaurioitunut ulkoseinä, ja sinne tehdään tiivistyskorjaukset. Esikoululaisten sijoitusta ja aamu- ja iltapäivätoimintaa Kortesjärvellä puoltaa se, että esikoululaisille ja heidän vanhemmilleen ei tulisi kuljetuksia Kortesjärveä pidemmälle. Lisäksi esikoulupäädyn toisessa kerroksessa voidaan järjestää tukiopetusta. Toimikunnan esityksen mukaan esikoululaiset voivat olla väistön ajan fyysisesti erillään muusta koulusta, sillä heillä ei ole 1.–9.-luokkalaisten kanssa muita yhteisiä opettajia kuin erityisopettaja.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.