Musiikkiopistossa muutosten lukuvuosi

Julkaistu:

Aihe:

VIIMEISTEN viikkojen aikana oppilaitosten lukuvuodet ovat tulleet päätöksensä. Näin on ollut myös Härmänmaan musiikkiopistolla, jonka lukuvuosi saavutti maaliviivansa toukokuun lopulla. Kevätkonsertit ovat takanapäin ja päättötodistukset on saatu luovutettua valmistuneille opiskelijoille.

Opiston vuosi on muodostunut perinteisten konserttien lisäksi myös useiden kehityskohteiden sävyttämäksi. Uudistettu opetussuunnitelma on vaikuttanut sekä opiskelijoiden että opetushenkilökunnan päivittäiseen toimintaan hyvin voimakkaasti ja kokonaisvaltaisesti. Digitalisaatio on alkanut näkymään nyt entistä vahvemmin musiikkiopiston hallinnossa.

Härmänmaan musiikkiopiston rehtorin PÄIVI PAAVOLAN mukaan musiikkiopiston vuoden arki on ollut kuluneen lukukauden aikana kiireistä, sillä uudistuksia on tapahtunut todella monella eri sektorilla. Eteneminen muutosten suhteen on ollut vauhdikasta ja uudistusten juurruttaminen musiikkiopiston arkeen ajoittain haasteellista.

—Kyllä tässä on hieman saanut hihoja kääriä. Uusi käyttöönotettu opetussuunnitelma on aiheuttanut jonkin verran päänvaivaa opettajakunnan keskuudessa. Tämän lisäksi uusi lukuvuoden aikana käyttöönotettu oppilashallinto-ohjelma Eepos on vaatinut jonkin verran totuttelua, kommentoi Paavola.

Mainos

OPETUSSUUNNITELMAN ohjeistuksien tuomien muutostarpeiden vuoksi myös Härmänmaan musiikkiopiston hakuprosessi on kokenut suuria muutoksia kuluneen lukuvuoden aikana. Opiskelijoiksi hakevia on aloitettu valitsemaan sisään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen musiikkiopistoon tapahtuu keväisin ja siitä tiedotetaan kaupungin kuulutuksissa, opiston kotisivuilla sekä paikallislehdissä. Paavolan mukaan musiikkiopistoon opiskelijaksi hakevien määrä on pysynyt tasaisena. Opiskelijoiden sitoutuminen opintoihinsa on ollut vahvaa ja se vapauttaa resursseja uusien opiskelijoiden käyttöön maltilliseen tahtiin. Asia tiedostetaan ja siihen pyritään jatkuvasti löytämään vaihtoehtoja.

—Hakemuksia musiikkiopistoomme on tullut yhtä paljon kuin aikaisempinakin vuosina. Meillä on ollut opistossa tavallaan eräänlainen positiivinen ongelma paikkojen vapautuessa rauhalliseen tahtiin. Syynä tähän ilmiöön on opiskelijoiden keskimääräisesti korkea sitoutuminen opintoihinsa ja niiden loppuun asti viemiseen, analysoi Paavola.

Kuluneella lukukaudella uudistuksia musiikkiopiston arkipäivässä on siis tapahtunut runsaasti. Nyt kuitenkin musiikkiopisto opettajineen ja opiskelijoineen siirtyy kesätauolle. Musiikin opinnot sekä opetus jatkuvat opistossa taas syksyllä, jolloin uusi lukukausi pyörähtää jälleen käyntiin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.