Liikkuva opiskelu tuo hyvinvointia lukioihin

Julkaistu:

Aihe:

–Tarkoituksena on koota lukioidemme opiskelijoista tiimit, jotka suunnittelevat ja toteuttavat toiminallisuutta edistäen hyvinvointia koulussa, järjestävät tapahtumia ja lisäävät aktiivisuutta kouluviikkoon.

Kouluissa aiotaan nostaa keskiöön kokonaisvaltainen hyvinvointi.

–Lukiolaisten koulu-uupumuksesta on uutisoitu useammassa mediassa, eikä turhaan. Stressi ja paineet koulumenestyksestä aiheuttavat pahimmillaan uni- ja mielenterveysongelmia.

Lukioiden valinnaiskursseissa tarjotaankin useiden aineiden sisällöstä ammentavaa Hyvinvoiva ihminen -kurssia.

Yhteistyötä lukioiden kesken aiotaan lisätä järjestämällä yhteinen talviliikuntapäivä Lakeaharjulla, opiskelijaturnaus sekä pilkkikilpailu Lappajärven tai Alajärven jäällä.

VIMPELISSÄ asioita on tarkoitus syventää ja viedä astetta pidemmälle. Myös uusia ideoita on tullut matkan varrella. Personal trainer -palvelua on tarkoitus jatkaa hieman pienemmällä tuntimäärällä. Halukkaille opiskelijoille on suunnitelmissa Firstbeat-hyvinvointianalyysi yhteistyössä Kuortaneen urheiluopiston kanssa. Sen avulla saadaan tärkeää informaatiota esimerkiksi palautumiseen vaikuttavista tekijöistä, stressin hallinnasta sekä yöunen riittävästä määrästä. Tätä kautta on tarkoitus vaikuttaa opiskelijoiden opiskelukykyyn, sen ylläpitämiseen ja myös parantamiseen.

Alajärvellä personal trainer -palvelu ja hyvinvointianalyysi ovat mahdollisesti vuorossa lähivuosina, kun toiminnallisuuteen ja liikkumiseen kannustava opiskeluympäristö on ensin saatu hankkeen avulla käynnistettyä.

–Vimpelissä opettajat ovat saaneet nauttia monipuolisista luennoista Liikkuvan opiskelun myötä, ja vastaavia luentoja on tulossa Alajärvellekin. Molemmissa lukioissa järjestetään asiantuntijaluentoja myös opiskelijoille. Niiden on tarkoitus auttaa opiskelijoita löytämään arkeensa hyvinvointia tukevia asioita, kuten erilaisia rentoutumis- ja keskittymisharjoituksia. Moniammatillinen yhteistyö korostuu näiden asiantuntijaluentojen myötä, kun pystymme hyödyntämään luennoilla esimerkiksi fysioterapeuttia, psykologia sekä kouluterveydenhoitajaa.

Liikuntateknologia korostuu Vimpelissä ensi lukuvuonna aiemmin hankerahoituksen avulla ostettujen sykemittareiden sekä MPower-lihasaktivointimittarin avulla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.