Lappajärven Sedun valmistujaiset Lapualla

Julkaistu:

Aihe:

LAPPAJÄRVELLÄ toimivan Sedun sivutoimipisteen valmistujaisjuhlat pidettiin keskiviikkona 29.5. Valmistuneita juhlittiin Lapuan urheilutalolla. Tilaisuus oli yhteinen Lapualla sijaitsevan Sedun toimipisteen kanssa. Paikalle oli saapunut runsaasti ammattiinsa valmistuvia, toimipisteiden henkilökuntaa kuin lähiomaisiakin sekä muita vieraita.

Juhla avattiin lauluesityksellä, josta puheiden jälkeen siirryttiin jouhevasti todistusten sekä stipendien jakoon. Tänä keväänä Lappajärveltä valmistui toistakymmentä uutta lähihoitajaa. Lappajärveläinen Terhi Pitkänen palkittiin valmistujaisissa stipendillä hyvästä menestyksestä sekä ammatillisuudesta. OP Lappajärven stipendin saavuttanut Pitkänen oli valmistumiseensa tyytyväinen.

–Hyvältähän tämä tuntuu. Onhan tämä ihmeellistä ja hienoa, Pitkänen kommentoi fiiliksiään valmistujaisjuhlan jälkeen.

AMMATTITUTKINTO ei ollut Pitkäselle ensimmäinen malliaan. Lähihoitajaksi opiskelemaan Pitkänen päätti hakeutua työskenneltyään useamman vuoden toisella alalla. Alalle päätymiseen vaikutti muuttunut näkemys oman alkuperäisen alan sopivuudesta.

–Minulla on kokkitaustaa takana. Se, että tälle alalle tulen hakeutumaan ei siis ollut aluksi aivan selvää. Tein seitsemän vuotta kokin töitä ja sen jälkeen tulin siihen päätökseen, että se ei ole minun juttuni. Hoitoala kiinnosti, niin silloin päätin lähteä lähihoitajan opintoihin, Pitkänen avaa ratkaisuaan opiskelujensa suhteen.

Pitkänen suoritti lähihoitajan opintonsa puolessatoista vuodessa. Aikuisopiskelijoiden nopeutettu suoritustahti oli Pitkäsen mukaan raskas, mutta suoritettavissa. Keventämiseen hän ei näe olevan tarvetta ainakaan aikuisopiskelijoiden koulutusohjelmassa, vaikka opiskelutahti olikin välillä varsin nopeatempoista.

–Olen aikuisopiskelija ja minulla on taustallani toinen ammatti, joten se lyhentää koulutusaikaa jonkin verran. Meillä perinteisemmin suoritettava kolme vuotta on tiivistetty yhteen ja puoleen vuoteen. Melkoista taistelua oli välillä, että sai sen läpi. En kuitenkaan koe, että aikuisopiskelijoiden tiivistettyä suoritustahtia tulisi keventää, Pitkänen analysoi.

OPINTOJENSA ohella Pitkänen on tehnyt töitä samalla. Työn ja opiskelun yhteensovittaminen on ollut jokseenkin haastavaa, mutta toteutettavissa kuitenkin. Välillä arki vaati toteutukseensa kompromissien tekemistä.

–Kyllähän niiden yhdistäminen on onnistunut, mutta jonkin verran opinnot ovat kuitenkin työskentelemiseen vaikuttaneet. En niiden takia ole kuitenkaan sitten viitsinyt ottaa töitä niin paljoa kuin yleensä tein viikossa ennen opintoja. Lähihoitajan opintojen aikana tein töitä aina silloin tällöin, kun koulun ohessa kerkesin. Koulu oli kuitenkin raskasta, joten se täytyi huomioida omia viikkoja suunnitellessa, Pitkänen kertoo.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.