Lähdetään kylille! Toistakymmentä Avoimet kylät -tapahtumaa Järviseudulla

AVOIMET KYLÄT -päivää vietetään jälleen lauantaina 8. kesäkuuta. Aisaparin alueelta mukaan on ilmoittautunut toistakymmentä kohdetta, ja Evijärvellä pihakirppiksiä on lisäksi mukana yli 30.

Evijärven kylät tempaisevat yhteisen pihakirppiskierroksen merkeissä viime vuoden tapaan. Särkikylässä puolestaan on saatu päätökseen kosteikkohanke, jonka päättymistä juhlistetaan nauhan leikkauksella ja tutustumalla kosteikkoalueeseen. Luvassa on myös kahvia ja makkaraa. Kosteikolle tullessa auto jätetään Pitkänsalontie 90 kohdalla olevalle P-paikalle, josta kävellään loppumatka opasteiden mukaan. Tapahtuman järjestää Särkikylän kyläseura.

Lappajärven Länsirannan kyläyhdistys järjestää kylän laavulla Kauhavantien varressa ulkoilutapahtuman, ja Alajärven Paalijärvellä pidetään pikatriathlon kyläkoulun hyväksi. Tapahtuma on luvassa myös Neuvosen tilalla Alajärven Uusikylällä.

Lehtimäen Rannankylässä lapset pitävät lättykahvilaa Suninsalmen vanhalla makasiinilla, ja Suninsalmen piha-alueella on peräkonttikirppis. Tapahtumasta vastaa Lehtimäen Rannankylän kyläyhdistys.

Lehtimäen Länsikylässä kokoonnutaan Länsituulen piha-alueella, jonne on järjestetty muun muassa erilaisia kilpailuja sekä maksullinen keittolounas. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Länsikylän kyläyhdistys, Kätkänjärven suojeluyhdistys ja B&B Länsituuli.

ALAHÄRMÄN Hillissä, Vanhan Välimäen riihellä on pihakirppis, kulttuurimaistiaisia ja poniratsastusta. Silitellä voi myös pupuja ja lampaita. Järjestelyistä vastaa Hillin kyläseura.  Voltissa kotiseututalolla Härmä-seura ja Voltin maa- ja kotitalousseura järjestävät Riuhnaasut. Kotiseututalon hengessä vaalitaan perinteitä, pidetään taimimyynitä, vietetään mukavaa yhteistä aikaa ja herkutellaan lätyillä.

Kauhavalla Ruotsalassa, Kauhavan invalidien omistamalla toimintakeskus Lehtopirtillä on pihakirppis ja avointen ovien päivä. Tapahtumassa lauletaan karaokea ja pidetään arpajaiset, kahvia ja makkaraakin on tarjolla.  Alakylässä pyöräillään Kolmen sillan eli Ämpin, Pernaan ja Hemmingin kierros. Tapahtuman järjestää Alakylän kyläyhdistys.

Kyläpyöräily järjestetään myös Kankaankylässä Ylihärmässä. Kankaan–Ikolan kyläseura Tempaus järjestää pyöräilyn Ämpin sillan kautta Pernaan pelipaikalle, jossa voi herkutella vaikka jätskillä!

Kuvakerho Roikka esittelee yhdistyksenä toimintaa Mäenpään kylätalolla Kauhavalla. Lapset pääsevät touhuamaan kylätalon pihalla olevalla leikkikentällä.

Lapuan Haapakosken nuorisoseuralla vietetään avointen ovien päivää. Nuorisoseuralla on puffetti ja arvontaa. Kasvomaalausta ja kaikenlaista kivaa tekemistä on niin sisätiloissa kuin ulkonakin.  

Kaikki Avoimet kylät -kohteet ja lisätietoja tapahtumista löytyy avoimetkylat.fi-nettisivuilta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.