Musiikkiopiston ja sirkuksen yhteisesitys yhdisti eri taiteenlajeja

Music in the Air -esityksessä kankaalla esiintyi Sofianna Peura ja pianoa soitti Laura Peräsalo.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

TILAISUUS olikin Peräsalolle esityksen sijaan yksi musiikkiopiston instrumenttiopintojen näyttökokeista. Musiikkiopiston uusi opetussuunnitelma mahdollistaa soittokokeen eli näytön vapaamman toteutuksen ja Thiamin mukaan myös muilla musiikkiopiston opiskelijoilla on ollut yhteistyötä sirkuslaisten kanssa. 

–Ennen kurssitutkinnot olivat kaavamaisia, Thiam sanoo. Uusi opetussuunnitelma mahdollistaa paremmin omien vahvuuksien ja mielenkiinnonkohteiden esille tuomisen. 

Näyttökokeeseen kuului yhteensä neljä klassista kappaletta. Ensimmäisten taustalla nähtiin valokuvia vanhojentansseista sekä sirkusesityksistä: hulmuavia tanssiaismekkoja ja kuvia kankaalla tehdyistä sirkusesityksistä. Viimeisenä kuullun Karjalan kunnailla -kansansävelmän aikana puolestaan oli vuorossa kangasesitys. 

–Alkuperäinen ajatus oli, että koko neljän kappaleen ajan nähtäisiin sirkusesityksiä, mutta osoittautuikin, että kangas onkin fyysisesti niin raskas väline, että parempi vaihtoehto oli, että kangasesitys nähdään vain yhden kappaleen aikana, Thiam kertoo.

ESITYKSEN jälkimainingeissa sekä Peräsalo että Peura kertoivat, että heidän mielestään oli mukavaa ja helpompaakin esiintyä jonkun kanssa kuin yksin. Pianonsoitto ja erityisesti näyttökokeet, kuten myös kankaalla esiintyminen kun ovat yleensä aika itsenäisiä suorituksia.

Livemusiikissa on kuitenkin aina myös haasteensa:  –Musiikki ei toistu koskaan kaksi kertaa samanlaisena, vaan voi tulla välillä nopeammin ja välillä taas hitaammin, Peura kertoo. 

Esitystä ei siis pysty ennakoimaan samalla tavalla kuin levyltä tulevaan kappaleeseen suunniteltua esitystä. Tästä pienestä jännitysmomentista huolimatta esitys sujui kuitenkin moitteettomasti.

Yhteisesityksen toteutuksessa olivat lisäksi mukana Alavolin sirkusohjaaja Anneli Paavola sekä Urmas Peräsalo.  

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.