Metsän koko kaari tutuksi koululaisille

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Jani Pikkarainen ja Ismo Ojala sekä Pekka Heinonen Vimpelin metsästysseurasta olivat mukana metsäpäivässä.t

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Tänä vuonna meillä oli pääyhteistyökumppanina UPM Metsä, jolla on tässä alueella sekä päätehakkuu, että taimikonhoitoa, joten koko ketju tulee tutuksi, kertoi tapahtumaa järjestämässä ollut Riitta Koivukoski.

–Myös harrastustoimintaa on pyritty saamaan mukaan. Metsästys ja koneet kiinnostivatkin nuoria.

Metsästysseuran pisteellä oli etäisyyden arviointia maastossa, ilmakivääriammuntaa sekä metsästyskoirien esittelyä. 4H:n ja Metsäkeskuksen pisteellä oli puu- ja kasvilajien tunnistusta sekä puun pituuden mittaamista. Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen osastoilla päästiin tutustumaan sekä ekoaseammuntaan että maastossa selviytymiseen. 

–Maastoruokailussa todettiin, että ruoka maistuu luonnossa paremmalta.

Koivukoski antoi kiitosta koululaisille.

–He ovat asialla ja käyttäytyvät hyvin, useimmat selvästi nauttivat päivästä maastossa. Toki sääkin oli mitä mainioin. Ei ole mitään negatiivista sanottavaa, Vimpelissä on hienoja nuoria!

MYÖS maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Ismo Ojala kehui, että nuoret olivat mukavan aktiivista porukkaa ja päivä meni mainiosti.

–Nuoria kiinnosti se, millaista ruokaa luontoon kannattaa ottaa mukaan, totesi selviytymistaitoja esitellyt Jani Pikkarainen.

–Esittelin retkikeittimen käyttöä ja kerroin, miten puhdistaa vettä. Kyselin, tietävätkö he, mitä tulisi ottaa mukaan, jos lähtee päiväksi maastoon. Puukko, kompassi, kartta ja hyvät jalkineet ovat listan alkupäässä. Puhelin yleensä on mukana, mutta siihen ei kannata luottaa sokeasti.  Tärkein kysymys metsään lähtiessä on se, tietääkö kukaan, minne menet.

Sekä eko- että ilma-aseammunnassa parhaat tulokset ampuivat tytöt.

TÄLLÄ kertaa Itänurkantien alkupäässä järjestetty Metsäpäivä toteutetaan joka toinen vuosi, joten kaikki koululaiset pääsevät metsäasioiden pariin koulutaipaleensa aikana. Tapahtumaa olivat tukemassa monet paikalliset toimijat, kuten yhdistykset ja yritykset.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.