Uusittu keittiö säästää aikaa ja käsiä

Katariina Yli-Hynnilä, Sari Koivuranta, Merja Airismäki ja Tuula Takala ovat tyytyväisiä terveyskeskuksen uusittuihin keittiötiloihin.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

TERVEYSKESKUKSEN laaja saneeraus etenee. Kesän aikana tehdään ulkovuorauksen ja kattojen uusimista ja siistimistä sekä pihatöitä.

–Kaiken pitäisi olla valmista syyskuussa, jolloin järjestetään avoimien ovien päivä koko talossa, kertoi työmaavastaava Tarmo Ojanperä.

Keittiötilat pistettiin täysin uuteen kuosiin puolen vuoden aikana. Keittiö muutti evakkoon Jamin Alajärven yksikön tiloihin elokuun alussa, mistä ateriat kuljetettiin kolme kertaa päivässä muun muassa terveyskeskuksen akuuttiosastolle ja Kultakämmenen asukkaille.

–Poikkeusolojen järjestely vaati sekä keittiöhenkilökunnalta, hoitohenkilöstöltä että puhdistuspalvelun henkilökunnalta joustavuutta ja yhteistyötä, joka onnistuikin erittäin hyvin, kiitteli vs. palvelupäällikkö Sari Koivuranta keittiön avoimien ovien tilaisuudessa.

Uusiin tiloihin päästiin muuttamaan maaliskuun alussa. Uudet tilajärjestelyt ja laitteet helpottavat työntekoa kaikissa työvaiheissa säästäen sekä aikaa että vaivaa.

–Ennen ahdas ja kuuma astiaosasto on nyt kokonaan uudessa paikassa ja merkittävästi entistä isompi. Erinomaisen ilmastoinnin myötä työskentelyolosuhteet ovat parantuneet huomattavasti. Myös kylmiö-, pakastin- ja jäähdytystilat ovat entistä toimivammat. Kapasiteetti lisääntyi entiseen nähden.

Uudet keittopadat edustavat viimeisintä teknologiaa. Niissä on ohjelmat eri ruuille, sekoittaja, ja ne pesevät itse itsensä. Yksi pata on erillään pääkytkimestä, ja se ajastetaan aloittamaan puuron keitto aamulla niin, että töihin voi tulla puoli tuntia myöhemmin ja valmistella aamupalat sillä aikaa, kun puuro muhii sopivan pehmeäksi, Koivuranta kertoi.

Myös uuneissa on automaattipesu-mahdollisuus. Uusilla ruuan kuljetusvaunuilla ruoka saadaan akuuttiosastolle niin, että kylmä säilyy kylmänä ja kuuma kuumana, mikä lisää pelivaraa ruuan jakelussa.

Yhdeksän keittiöllä työskentelevän suurtalouskokin voimin valmistetaan päivittäin noin 500 annosta ruokaa, myös ruokapalvelun asukkaille, joille se toimitetaan kylmäkuljetuksella. Kokopäivähoidon keskuskeittiönä toimivan terveyskeskuksen keittiön ravitsemuspalveluesimiehenä toimii Katariina Yli-Hynnilä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.