Kuorman varmistamisen puutteet huolestuttavat poliisia

Poliisin keskiviikkona 15.5. kello 6 alkaneen ja 16.5. kello 6 päättyneen 24 tunnin raskaan liikenteen tehovalvontajakson aikana todettiin ajo- ja lepoaikarikkomuksia 103 sekä ajopiirturirikkomuksia 22 kappaletta.

Epäkuntoisuuksien takia matka jouduttiin keskeyttämään kokonaan seitsemässä tapauksessa ja seuraamuksia näistä rikkeistä kirjattiin 40 kappaletta. Linja-autoja tarkastettiin 48, joista 17 sai jonkin asteisen seuraamuksen. Lisäksi rangaistuksia jaettiin muun muassa kuorman varmistamiseen (26) ja kuljettajan ja ajoneuvon asiapaperirikkomuksiin liittyen (7).

–Vuoden 2018 vastaavana aikana järjestettyyn tehovalvontaan verrattuna muutos huonompaan suuntaan oli tapahtunut erityisesti kuorman varmistamisen osalta, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta kertoo.

Ajo- ja lepoaikarikkomukset pysyivät samalla tasolla, samoin ajoneuvoissa todetut epäkuntoisuudet. Onnisen mukaan tilanne näyttää kuitenkin tältäkin osin edelleen huolestuttavalta.

Valvontaa kohdennettiin tavaraliikenteen osalta erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen ja ajoneuvojen kuntoon, sekä linja-autojen osalta liikennelupiin, ammattipätevyyksiin ja turvalaitteiden käyttöön. Samat painopistealueet näyttävät säilyvän jatkossakin.

Valvontajakson aikana tarkastettiin yhteensä 731 raskasta ajoneuvoa, joista 583 kotimaista sekä 100 ulkomaista, ja 48 linja-autoa. Kuljettajille määrättiin kaikkiaan 178 seuraamusta ja annettiin lisäksi 100 huomautusta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.