Alajärven uudessa logossa kohtaavat Aalto ja aallot

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kilpailun voittajan Inka Kangastuvan työstä löytyivät Alajärven kaupungintalo, aalto sekä teksti Alajärvi: samat elementit löytyvät nyt myös kaupungin virallisesta logosta.

Kaupungista löytyy yhdeksän Alvar Aallon suunnittelemaa rakennusta, joista kaupungintalo on yksi. “Aaltojen keskellä” kuvaa myös Alajärven vesistöjen runsautta ja niiden merkitystä ihmisille.

Lopulliseen muotoonsa Alajärven kaupungin logon on suunnitellut Jani Levijoki mainostoimisto Ikonoksesta yhteistyössä kaupungin viestintätiimin kanssa.

–Logon tekstissä käytetään Luciano Vergaran suunnittelemaa Alvar-fonttia. Fontti on tuore, selkeä ja ajaton sekä sopii täydellisesti logoon myös tarinaltaan; fontin suunnittelija kiittää Alvar Aaltoa inspiraatiostaan kyseiseen fonttiin.

Logon aallon osalta päädyttiin Alajärven kaupungin vaakunasta tuttuun aaltokuvioon. Näin saadaan tietty yhtenäisyys vaakunan kanssa, jota käytetään edelleen viestinnän virallisemmissa yhteyksissä. Logon taustavärinä on kaupungin vaakunasta johdettu kirkas sininen, joka viestii vesistöjen lisäksi suomalaisuutta ja puhtautta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.