Laaja katsaus japanilaiseen taiteeseen Nelimarkka-museossa

Akiko Mitsuyaman teos on esillä WA-näyttelyssä.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Vastaavia näyttelyitä on järjestetty yli 50 kertaa vuodesta 1973 lähtien ympäri maailman. Alajärven näyttely on ensimmäinen Suomessa ja se järjestetään maiden 100-vuotisten diplomaattisuhteiden juhlavuoden kunniaksi.

–CAEA -järjestö haluaa yhdistää ihmisiä taiteen kautta ja heidän tavoitteensa on levittää positiivista viestiä taiteen avulla sekä luoda japanilaisille taiteilijoille uusia kansainvälisiä verkostoja, totesi Alkio.

Näyttelyssä on esillä yli 250 teosta Nelimarkka-museossa, Alajärven kirjaston näyttelysalissa, sekä Villa Väinölässä. Näyttelyn ohjelmassa on myös avoimia yleisöluentoja, opastuksia, työpajoja sekä teeseremonia ja kalligrafia-työnäytös, jolla edistetään kulttuurivaihtoa maidemme välillä. Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy, koska näyttelyn järjestäjät toivovat, että mahdollisimman moni halukas pääsisi näkemään näyttelyn.

Näyttelyn teoksissa näkyy japanilainen kulttuuri, sen mielenrauha, luontosuhde ja harmonia, joihin myös näyttelyn nimi, Japania aiemmin tarkoittanut merkki WA viittaa.

–Esille tulee eri tekniikoin toteutettuja maalauksia ja veistoksia sekä esineteoksia. Suuri osa teoksista edustaa perinteisiä japanilaisia tekniikoita puupiirroksista kimono- ja paperitaiteeseen sekä nihongaan ja kalligrafiaan, mutta mukana on myös esimerkiksi öljy-, akryyli- ja akvarellimaalausta. Näyttelyn teoksissa vuoropuhelussa ovat niin perinteinen japanilainen kulttuuri ja taide kuin uudenlaiset ilmaisumuodot.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.