Elinvoimaa kuntiin -hankkeesta jäi uusia toimintatapoja

Viivi Korkiatupa teki viimeisen työpäivänsä Elinvoimaa kuntiin -hankkeen osalta Soinin messuilla.
JÄRVI-POHJANMAAN Yrityspalveluiden hallinnoima, lokakuussa 2017 käynnistynyt Elinvoimaa kuntiin -hanke päättyi huhtikuun loppuun. Hanke järjesti ja oli mukana järjestämässä useita tapahtumia, työpajoja ja kokeiluja, jotka virkistivät alueen elinvoimaa sekä toivat uutta tietoa ja oppia eri tahoille. Hankkeen omissa tilaisuuksissa kävi lähes 1 000 henkilöä.

–Hankkeen tuloksena syntyi uusia paikallisia yhteistyömalleja, toimintatapoja ja palveluja, joita on testattu hankkeen aikana. Toimiviksi todettuja malleja ja yhteistyörakenteita on otettu käyttöön kuntien elinvoimatyöhön. Seutukuntien välinen yhteistyö lisääntyi ja hankkeessa välitettiin ajankohtaista tietoa paikallisille toimijoille, tiivisti projektipäällikkö Viivi Korkiatupa hankkeen antia.

Kuntien ja muiden toimijoiden yhteistyötä elinvoimahanke on hänen mukaansa vienyt harppauksen eteenpäin.

–Siinä huomaa kahden toimintavuoden jäljiltä selkeän muutoksen.

ELINVOIMAA kuntiin järjesti muun muassa Kotiseutu sykkii elinvoimaa -valokuvakilpailun, seminaarit digitaalisuuden, kasvupalveluiden, positiivisuuden ja imagon merkityksestä elinvoimalle sekä opintomatkan. Sen Sujuvaa elinkeinopalvelua ja elinvoiman edistämistä Järviseudulla -työpajoista jäi ideoita ja ajatuksia alueen jatkokehittämiseen, sekä saatiin palautetta nykyisistä yritys- ja elinkeinopalveluista, kertoi Korkiatupa.

Moni hankkeen piloteista jää elämään kunnissa: markkinavuoropuhelut, Luonto liikuttaa -ryhmä, kumppanuusaamiaiset sekä toimitilat.fi-palvelu.

–Kylätaloja ja muita vuokrattavia tiloja voi nyt myös ilmoittaa sinne, samoin etätyötiloja, sieltä ne ovat kaikkien helposti löydettävissä, hän toteaa Alajärven ja Vimpelin vapaita tontteja ja kiinteistöjä markkinoivasta palvelusta.

Hankkeeseen osallistuivat Alajärvi, Vimpeli, Soini, Evijärvi, Lappajärvi, Kauhava, Kuortane, Ähtäri, Alavus, Karijoki, Kauhajoki, Isojoki ja Teuva.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.