Evijärvi uusi boccian aluemestaruuden

EL Vimpelin puheenjohtaja Erkki Ammesmäki onnitteli Evijärven voittajajoukkuetta.

Julkaistu:

Aihe:

Evijärven ykkösjoukkue nappasi toisen peräkkäisen mestaruuden kokoonpanolla Hannu Kronqvist, Rolf Nyqvist ja Kustaa Ylivainio.

Laji on Järviseudulla suosittu, evijärveläisen Matti Kuusisaaren mukaan se liikuttaa maakunnan alueella eniten eläkeläisiä kaikista kuntoilulajeista.

–Valtavan paljon eläkeläiset harrastavat tätä, arvioi myös alajärveläinen Antti Laukkonen.  

Pelaajien mukaan laji on enemmänkin sosiaalinen tapahtuma kuin kovaa fyysistä tekemistä, mutta se aktivoi kuitenkin. Evijärvellä ja Lappajärvellä lajia treenataan aktiivisesti, Vimpelissäkin on vuoro viikoittain. Alajärvellä lajin pariin on palattu tauon jälkeen, ja pehmeitä palloja on heitelty urheiluhallilla talven mittaan.

–Alettiin keväällä harjoitella, että voidaan osallistua kisoihin, totesi Laukkonen.

–Vuorolla on käynyt neljästä kahdeksaan heittäjää.

Anja Kauppinen osallistui kisoihin Alajärven kakkosjoukkueessa.

–Melkein kylmiltään lähdin tuuraamaan yhtä heittäjää. Oli vähän vaikeaa heittää, kun pallot olivat erilaisia sekä keskenään että omiin harjoituspalloihin verrattuina. Kyllä heittotyylistä näkee, että täällä on sellaisia, jotka ovat heittäneet tosi paljon aikaisemminkin, hän analysoi.

EVIJÄRVELLÄ bocciaa treenataan Kivijärvenkylän nuorisotalolla. Vuorolla käy 15 vakiheittäjää. Nyt toimitsijana ollut Kuusisaari on innostanut paikallista porukkaa aina SM-kisoihin asti.

–Kerran sanoin porukalle, että lähdetään piirikunnallisiin, kun ne olivatkin SM-kisat. Piirikunnallisissa on päästy 7. sijalle. Siinä on aina tiettyä jännitystä ilmassa kisoissa, kun on erilaisia paikkoja ja erilaisia palloja. Pitäisi saada vain lisää itseluottamusta!

Kuusisaari suunnittelee, että seuraavaksi evijärveläiset kisaavat 26. kesäkuuta mölkyn piirimestaruudesta Soinissa.

Tulokset: 1) Evijärvi: Hannu Kronqvist, Rolf Nyqvist ja Kustaa Ylivainio, 12, +46, 2) Alajärvi 1: Seppo Juoperi, Antti Laukkonen, Ahti Sillanpää, 12, +28, 3) Lappajärvi 1: Jaakko Harju, Kyllikki Keto, Reijo Lehto, 12, +25, 4) Evijärvi 2: Reijo Latukka, Katri Palojärvi, Erkki Söyrinki, 2, 5) Vimpeli 2: Marjatta Hotakainen, Esko Hyyppä, Paavo Mäkelä, 6) Lappajärvi 2: Lilja Lantela, Heimo Vanhamäki, Erkki Ylipelkola, 6) Vimpeli 1: Martti Hotakainen, Maritta Nisula, Kalevi Ylipelkola, 6) Alajärvi 2: Anja Kauppinen, Jorma Kauppinen, Mikko Mannila

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.