Evijärvelle yksi ala-aste viimeistään 2025

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVEN sivistyslautakunta hyväksyi kokouksessaan 7.5. omalta osaltaan kouluverkon päivitetyn kehittämissuunnitelman. Se myös esitti päivitetyn suunnitelman edelleen kunnanhallitukselle ja valtuustolle hyväksyttäväksi.

Lautakunta ehdottaa kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että Lahdenkylän ja Särkikylän koulut lakkautetaan viimeistään lukuvuoden 2024–25 päättyessä. Kaikkien oppilaiden lähikoulu siitä eteenpäin olisi kirkonkylän koulu.

Sivistyslautakunta päätti, että Lahdenkylän koulun oppilaiden lähikoulu on Särkikylän koulu siihen saakka, kunnes siirrytään yhteen kouluun, viimeistään lukuvuoden 2024–25 päättyessä.

Sivistyslautakunta järjestää kuntalaisten kuulemisen ja vaikuttamismahdollisuuden kirjallisesti kunnan verkkosivujen sekä postin kautta 15.5.–1.6. Se myös tekee asiasta lapsivaikutusten arvioinnin toukokuun aikana.

KOULUVERKON kehittämissuunnitelmaa on päivitetty talouden, oppilasmäärien ja rakennusten kunnon osalta.

Vuoden 2018 tilinpäätös oli 970 324 euroa alijäämäinen, ja menojen ja tulojen tasapainoon on kiinnitettävä erityistä huomiota. Tilojen osalta tilanne on muuttunut vanhan kouluverkon kehittämissuunnitelman osalta siten, että Lahdenkylän koulurakennus poistettiin marraskuussa käytöstä.

Vuoden 2015 suunnitelmassa oppilasmäärien arvioitiin vähenevän lukuvuodesta 2000–01 lukuvuoteen 2021–22 kirkonkylän koulussa 42 oppilaalla, Lahdenkylän koulussa 34 ja Särkikylän koulussa 20 oppilaalla. Yhteensä laskua olisi siis 96 oppilasta. Todellisuudessa kirkonkylän koulussa määrä on laskenut 32, Lahdenkylän koulussa 50 ja Särkikylän koulussa 11 oppilaalla. Kokonaisvähennys on ollut 93 oppilasta.

Syntyvyys aikavälillä 2009–15 oli 17–37 lasta vuodessa. Vuosina 2016–19 syntyvyys on 15–22 lasta vuodessa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.