Lajittelutietoutta lapsille

Eerika Saari seurasi, kun Jimi Arpala löysi kartonkikeräysämpäristä oikean osoitteen talouspaperirullalle.
Osana monialaista oppimiskokonaisuusviikkoa luonto- ja ympäristöalan opiskelija Eerika Saari kävi kertomassa Aapiskujan koululaisille jätehuoltoyhtiöstä ja jätteiden lajittelusta kotoa aina kaatopaikalle saakka. Hän on työharjoittelijana Millespakassa huhti-toukokuun ajan.

Oppilaat pääsivät harjoittelemaan lajittelemista myös käytännössä, kun luokan pöydälle järjestettyihin ämpäreihin pudotettiin kotoa tuttuja pakkauksia ja roskia.

Useimmille oppilaille lajittelu, ekopisteet ja hyötyjäteasema olivat ennalta tuttuja. Muutama kakkosluokkalainen oli päässyt kaatopaikallekin.

–Kaatopaikka oli kiinnostavinta, kertoi tokaluokkalainen Jimi Arpala.

–Oli ihan kiva tietää näistä asioista.

–Lasten asenne on välitön, ja kun heidät pienestä pitäen opetetaan lajittelemaan ja kierrättämään, asenne on myönteisempi, totesi Saari.

Tampereella asuva ja sairaanhoitajan työtä tekevä Saari aloitti opiskelun Jamissa 2017.

–Rakkaus luontoon ja huoli ympäristön tilasta, vaihtelua omaan arkityöhön. Tätä voi hyödyntää joka paikassa, eikä opiskelu ole turhaa, vaihtaa alaa tai ei, hän perusteli koulutusta.

SUOMESSA tuotetaan vuosittain 2,8 miljoonaa tonnia yhdyskuntajätettä. Alle puolet siitä päätyy kierrätykseen.

–Parannettavaa on. Poltettavaan jätteeseen laitetaan vain se, mitä ei voi kierrättää, muistutti Saari oppilaille.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.