• Lukkari Janne Heimonen tervehtii erittäin innokasta pesisfania eli Yrjö Yliahtelaa. Vieressä vapaaehtoinen ystävätoimija Marjatta Latvala. Kuva: Eija Niemistö
  • SPR:n Länsi-Suomen piirin Kohdataan kylillä ja keskuksissa -hankkeen, Vimpelin SPR:n osaston ystävätoimijoiden sekä Vimpelin Vedon Superpesis-miehistön tempauksella haluttiin ilahduttaa Venlan & Väinön ikäihmisiä. Kuva: Eija Niemistö

Ystävätempaus käynnisti Punaisen Ristin viikon

SPR:N ja Vedon sunnuntainen vierailu Väinö ja Venla -kodissa avasi tällä viikolla vietettävän Punaisen Ristin viikon Vimpelin SPR:n osalta, totesi SPR:n valtakunnallisen Kohdataan kylillä ja keskuksissa -hankkeen Länsi-Suomen piirin vastaava Eija Niemistö.

–Vaikka Vedolla on jo vuosia mittarissa, on se ikinuori seura. Ikinuoria tuntuvat olevan myös meidän ikäihmiset, kun pesäpallosta puhutaan. Lajin palo ei kyllä häivy mihinkään vuosikymmenten saatossa, vimpeliläissyntyinen Niemistö jatkoi.

Mukana tapahtumassa oli seitsemän Vimpelin ystävätoimijaa muistuttamassa ystävyyden tärkeydestä, sekä viisi Vedon pelaajaa, pelinjohtaja sekä Niemistö ja hänen Laura-tyttärensä.

–Veimme SPR:n ilmapalloja ja pelaajat kävivät kertomassa kuulumisia alkavan pesiskauden merkeissä. Seniorit muistelivat omia pesismuistojaan, kyselivät kovasti pelaajilta kaikenlaista ja tunnelma oli oikein mukava. Vierailusta ilmiselvästi ilahduttiin.

OLEN tietysti projektisuunnittelijan ominaisuudessa ja erittäin kovana Veto-fanina tästä tempauksesta varsin hyvilläni ja tietysti iloinen siitä, että Veto ja Vimpelin SPR:n ystävätoimijat lähtivät heti ajatukseen mukaan, Niemistö kertoi.

–Vimpelin SPR:n ystävätoiminta on varsin vilkasta. Tällä viikolla siellä järjestetään saattohoitoystäväkoulutus, joka on vielä varsin harvinaista Länsi-Suomen piirin alueella.

Kohdataan kylillä ja keskuksissa -hanke suunnittelee Paalijärvelle ikäihmisten kohtaamispaikkaa kesästä alkaen. Se toteutetaan yhdessä Alajärven SPR:n ja kyläaktiivien kanssa.

Jaa juttu: