Veto laajensi eSportsiin

Ensimmäistä kertaa seuran pyhätössä. Panu Schutschkoff, Tommi Saarinen, Lauri Ala-Outinen, Valtteri Pynnönen ja Aleksi Järvinen (oik.) ovat Vedon eSports-joukkue, etualalla manageri Christian Joutsenvuori.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Tammikuussa perustettu, aiemmin Vissy-nimellä pelannut tiimi karsi Telian sarjaan, kahdeksan parhaan joukkoon 200 yrittäjän joukosta. Se aloittaa kautensa tällä viikolla. Se on selvittänyt tiensä myös Euroopan laajuiseen ESEA:n sarjaan, sekä kamppailee paikasta suomalaisessa FEL-sarjassa.

Uutta pääsarjaa pelataan kaksi kautta vuodessa: kevät- ja syyskausi. TES:n otteluita nähdään SUBilla ja MTV-suoratoistopalvelussa. Voittajalle on luvassa 14 000 euron palkinto.

Vedon joukkueen taustavoimina toimivat markkinointivastaava Mikko Kalijärvi ja manageri Christian Joutsenvuori. He löysivät joukkueen somen kautta ja vaihtoehtoisia seuroja sille oli tarjolla useita.

–Vedon kanssa neuvottelut etenivät nopeasti, he olivat heti kiinnostuneita, totesi Kalijärvi.

Kalijärvellä on useamman vuoden kokemus kilpapelijoukkueen pyörittämisestä vuonna 2017 Alajärvelle perustetussa Rpeat eSportissa.

–Vedolla on vahva brändi ja mahdollisuus rakentaa top 10 -joukkue, mihin kovin moni seura ei pysty, sekä 85 vuoden kokemus seuratoiminnasta, jota on hyvä hyödyntää, perusteli Jamissa opettajana toimiva, Lapualla asuva Kalijärvi siirtymistään Vedon riveihin.

Vaasalainen Joutsenvuori pelasi 2014–2018 suomalaisissa CSGO-organisaatioissa ja voitti muun muassa Assemblyjen 2018 avoimen turnauksen. Nyt hänellä on eSportsiin liittyvä valmennusyritys.

VALMENTAJAA joukkueella ei vielä ole, mutta neuvottelut asian korjaamiseksi ovat käynnissä. Tällä hetkellä joukkue toimii suoraan Vedon johtokunnan alaisuudessa. Seuran puolelta vastuuhenkilöinä toimivat puheenjohtaja Jari Lakaniemi, toiminnanjohtaja JP Kujala sekä juniorijaoston puheenjohtaja Mikko Kivinen.  –Haluamme some-näkyvyyttä. Sponsoreita eSportsille haemme kotialueen ulkopuolelta. Odotamme joukkueelta menestystä. Esportin osalta meillä on isot suunnitelmat, Lakaniemi totesi.

–Vaikka tiedetään, että vastassa on Suomen kovimpia jengejä, niin kovin vastus meille on me itse. Tasaisen hyvällä suorittamisella ollaan alkukesästä mukana taistelemassa liigan palkintosijoista, Schutschkoff lupasi. –Voittaminen vaatii kaikilta maksimisuorituksen.

–Ainakin Jymyä lähdetään kovasti haastamaan, Joutsenvuori totesi.

–Tästä kun kahdeksan kuukautta mennään eteenpäin, en yhtään ihmettelisi, että haastetaan ENCE.

Vedon uudet kasvot

VEDON peliä johtaa kokenut ja kylmänrauhallinen Panu ”p12” Schutschkoff, jolla on kokemusta tiimien johtamisesta jo useammalta vuodelta, kuvailee Kalijärvi. Pelin avaajana toimii Lauri ”Lardek” Ala-Outinen, jonka taisteluparina ja tukipelaajana toimii Tommi ”Hookin” Saarinen. Sniperina toimii Valtteri ”Lehtori” Pynnönen, joka pystyy yksilösuorituksillaan kääntämään tiukkojakin erikoistilanteita Vedon eduksi. Sivustaa suojaa monitaituri Aleksi ”Albert” Järvinen.

Puoliammattilaispohjalta lähtevässä joukkueessa pelaavista Schutschkoff on 27-vuotias helsinkiläinen IT-konsultti, 20-vuotias kouvolalainen Ala-Outinen työskentelee maanrakentajana, Tommi Saarinen, 19, on opiskelija Hangosta, Pynnönen 22-vuotias putkiasentaja Mikkelistä ja Järvinen 21-vuotias insinööriopiskelija Nurmijärveltä.

–Vimpelin Veto oli ennalta Superpesiksen kautta tuttu nimi, kertoi Järvinen.

Sama oli muiden tieto Vimpelistä ja Vedosta.

–Tein taustatyötä, ja olin positiivisesti yllättynyt, Saarinen kertoi joukkueelle selvittyä, että se pelaa Vedon väreissä.

Schutschkoff mainitsi seuran historian ja saavutukset hienona asiana, jota urheiluharrastajana arvostaa.

Tulevaisuuden rakentaminen alkaa

SEURALLE eSport on iso mahdollisuus. 19–27 -vuotiaiden keskuudessa sitä seurataan enemmän kuin jääkiekkoa. Suomen kärkiseurana meidän on oltava hereillä ja seurattava kehitystä, sanoo Jari Lakaniemi.

Syksyllä perustettavan Vedon eSports-jaoston tavoitteena on myös olla luomassa Etelä-Pohjanmaan Järviseudulle eSportsin täydellistä ekosysteemiä, johon kuuluvat muun muassa tapahtumien, kuten pelileirien järjestäminen alueella, Suomen parhaita nuoria pelaajia Järviseudulle vetävä eSportskoulu, junioritoiminnan aloittaminen sekä pelaajapolun luominen ensimmäisenä Suomessa. Tästä toiminnasta Mikko Kalijärvellä on kokemusta Rpeatin osalta.

–Edustusjoukkueen menestyksen kautta formaatti alkaa kiinnostaa junioreita, koulu tuo sille uskottavuutta ja pelaajista voidaan koota vaikka akatemiajoukkue, suunnittelee Kalijärvi.

–Veto eSports ja Järviseudulle muodostuva eSports-ekosysteemi on ehdottomasti koko seutukunnan yhteinen suuri voimannäyttö ja yhteen hiileen puhaltamisen tulos.

Monilla suurilla seuroilla on omaa eSports-toimintaa, mutta asia on verraten uusi, sillä ensimmäiset askeleet seurojen CSGO-joukkueiden suhteen on Suomessa otettu vasta pari vuotta sitten.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.