Kokkoja ei saa sytytellä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Mikäli maastopalovaroitus on pääsiäislauantaina voimassa Etelä-Pohjanmaan alueellakin, on avotulenteko kielletty. Tällöin myös kokkojen sytyttäminen on kielletty.

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen voimassaolosta päättää Ilmatieteenlaitoksen turvallisuussääpalvelun päivystävä meteorologi. Ilmatieteenlaitoksen varoitukset ja turvallisuus verkkosivulla julkaistaan ajan tasalla olevaa tietoa varoituksista.

Maastopaloja on Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitoksen alueella tämän kevään huhtikuun aikana syttynyt jo viisi, yksi turveaumapalo sekä neljä ruohikkopaloa. Pelastuslaitos muistuttaa, että maastopalot voivat lähteä liikkeelle avotulesta, mutta jopa tupakan tumpista, ellei olla riittävän huolellisia.

Nuotiota tai muuta avotulta ei saa sytyttää Ilmatieteenlaitoksen antaman metsä- tai ruohikkopalovaroituksen aikana tai jos olosuhteet kuivuuden, tuulen tai muun syyn takia ovat sellaiset, että metsäpalon, ruohikkopalon tai muun tulipalon vaara on ilmeinen.

Näin ollen kehotamme pääsiäisen viettäjiä ja kokkojen sytyttäjiä olemaan valppaina sen suhteen ovatko varoitukset alueella voimassa. Avotulen sytyttämiskiellon rikkominen on rangaistava teko. Pääsiäiskokko on avotulta ja avotulenteko on ruohikkopalovaroituksen aikana kielletty.

Haluamme muistuttaa, että avotulen sytyttäjä on aina vastuussa seurauksista, jos tuli aiheuttaa vahinkoja, vaikka ei olisi voimassa olevia varoituksiakaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.