• Peabin yksikönjohtaja Hannu Rajamäki kehui Alajärven liikuntapaikkarakentamista.

Panostukset vapaa-aikaan pitävät maakunnan reuna-alueet elävinä

Alajärvellä vietettiin uuden monitoimihallin harjakaisia.

SYKSYLLÄ käyttöön saatava monitoimihalli on Peabin yksikönjohtaja Hannu Rajamäen mukaan hanke, joka hidastaa osaltaan kaupungistumista ja maalta pakoa: tyhjenevissä maakunnissa ei paljoa enää rakenneta. Peab rakentaa Etelä-Pohjanmaalla lähinnä Seinäjoella, missä asukasmäärä kasvaa prosentin vuosivauhdilla. –Tällaiset hankkeet mahdollistavat maakunnan elossapysymisen, että nuoret voivat tänne asettautua, saavat perheelle mahdollisuuksia harrastaa, mikä edesauttaa paikallista teollisuutta, joka saa työntekijöitä, hän totesi monitoimihallin harjakaisissa.

Panostukset liikuntapaikkarakentamiseen ovat kauaskantoisia päätöksiä, ja etenkin kaukana kaupunkikeskuksista edistävät alueen hyvää kehitystä.

Rakennustoimikunnan puheenjohtajana toimiva kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Palmu muistutti puheenvuorossaan, että nykyaikaisia sisäliikuntatiloja on toivottu seurojen ja harrastajien puolelta pitkään. Uusi halli tuo mahdollisuuksia myös musiikki- ja liikuntatapahtumien järjestämiseen.

–Urheilupaikkarakentamiseen satsaaminen on satsaamista terveyteen, hyvinvointiin ja tulevaisuuteen. Hän kiitteli, että monitoimihallihanke on edennyt sujuvasti: valtuuston päätöksen jälkeen valtion tuki saatiin nopeasti ja työskentely työmaalla on edennyt sovituissa puitteissa.

Myös Rajamäki kehui yhteistyötä työmaalla ja ettei siellä ole tapahtunut tapaturmia.

Avajaisissa musiikkia esittivät nuorten bändit Suihke ja Octavia.

MONITOIMIHALLIN kokonaiskustannusarvio oli 5,1 miljoonaa euroa. Kaupunki sai rakentamiseen kulttuuri- ja liikuntaministeriön myöntämänä 750 000 euron avustuksen Veikkauksen voittovaroista. Pääsuunnittelijana toimi Jyrki Tuomela, rakennussuunnittelija Reijo Paalanen, sähkösuunnittelijana Pauli Kippola, lvia-suunnittelijana Jorma Niemonen, rakennusurakoitsijana Peab, sähköurakoitsijana Voima-asennus ja lvia-urakoitsijana peltisepänliike Nykänen. Rakennusautomaatiosta vastasi Hitcon Oy. Lattiat asentaa vantaalainen Indoors Oy.

Hybridirakennus tulee kiinni uimahalliin yhdyskäytävällä. Sen kantavat ala- ja välipohjarakenteet ovat betonia ja yläpohjan teräsristikoita käyttämällä on jätetty laajennusmahdollisuus ilman kantavia välipilareita. Sisäseinien clt-levy tasaa ilmankosteutta, parantaa akustiikkaa ja toimii kestävänä sisäverhousmateriaalina. Myös osa väliseinistä tulee clt-levystä. Ulkopuolella energiatehokkuutta parantavat mineraalivilla ja tuulensuojalevy. Pitkillä seinillä ulkosivuja verhoaa samanlainen vaalea rappaus kuin uimahallissa, päätyjen verhousmateriaalina on helppohoitoinen, värillinen kuitusementtilevy.

Jaa juttu: