Poliisi teki tehovalvontaa

Pohjanmaan poliisi osallistui viime viikolla yhteiseurooppalaiseen ulkomaalais-, turvalaite-, suojatie- ja tarkkaamattomuusteemavalvontaviikkoon (TISPOL). Liikennevalvonnassa poliisi tapasi jopa 316 henkilöä jotka matkustivat etupenkillä ilman turvavyötä. Myös muutama henkilö jäi kiinni huume- tai rattijuopumuksesta ajettuaan ilman turvavyötä. Lasten turvalaitteiden rikkeiden määrä oli 15. Ilman hands-free laitteita matkapuhelinta tai älypuhelinta käytti ajossa 134 henkilöä.
21 autolta otettiin rekisterikilvet pois ajoneuvossa olleiden puutteiden vuoksi.
Suojatiesääntöjen laiminlyönneistä annettiin yhteensä 8 sakkoa ajoneuvojen kuljettajille. Neljälle henkilölle annettiin sakko suojatien ohittamisesta eteen pysähtyneen tai näkyvyyden suojatielle peittävän ajoneuvon pysähtymättä jättämisestä ja neljä ei antanut esteetöntä kulkua suojatielle astumassa olevalle.
Pohjanmaan poliisi käytti teemavalvontaan 708 työtuntia.

Jaa juttu: