Destia jatkaa maanteiden hoitoa Kokkolan ja Seinäjoen urakoissa

Vähäliikenteisten teiden lumen auraukselle ja liukkaudentorjunnalle tulee aiempaa kireämmät laatuvaatimukset. Kuva: Destia
Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen alueen maanteiden hoitourakoista Kokkola ja Seinäjoki on ollut kilpailutettavana. Molemmat urakat voitti Destia, joka toimii pääurakoitsijana myös nyt käynnissä olevissa alueurakoissa. Uudet urakkakaudet alkavat lokakuussa.

Kokkolan hoitourakka käsittää Kokkolan ja Kannuksen kunnat sekä osan Kruunupyyn kunnasta. Viisivuotisen urakan kustannus on 6,4 miljoonaa euroa. Maanteitä on urakka-alueella noin 580 km, joista sorateitä n. 100 km. Seinäjoen viisivuotinen urakka sijaitsee Kurikan, Ilmajoen, Isonkyrön ja Seinäjoen kuntien alueella, kustannus on noin 15,1 miljoonaa euroa. Hoidettavia maanteitä on noin 1340 km, joista noin 500 km on sorateitä. Molemmissa urakoissa on mukana myös ELY-keskuksen ympäristö-vastuualueen töitä, mm. niittoja ja raivauksia.

Uudet talvihoidon valtakunnalliset toimintalinjat ja laatuvaatimukset astuvat kokonaisuudessaan voimaan ensimmäistä kertaa näissä urakoissa ELY-keskuksen alueella. Käytännössä tämä tarkoittaa aiempaa kireämpiä laatuvaatimuksia mm. vähäliikenteisten teiden lumen auraukselle ja liukkaudentorjunnalle. Myös uusi urakkamalli, hoidonjohtourakka, otetaan käyttöön molemmissa urakoissa. Tilaajan ja pääurakoitsijan yhteistyö syvenee, ja laatuvaatimusten toteutumista pystytään todentamaan hoitoprosessissa. Urakoitsija on tehnyt eritasoisia laatulupauksia mm. aliurakoinnin, suunnitelmallisuuden ja viestinnän suhteen.  Käytännössä laadulla on tarjousvaiheessa ollut aikaisempaa suurempi ja hinnalla pienempi merkitys kuin vanhassa alueurakan kilpailutuksessa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.