Ystävänpäivä navettakahvilassa

Raija Pirttinen poseeraa navettakahvilassaan.

Julkaistu:

Aihe:

KUN navettaan remontoidun kahvilan eteiseen astuu, puheensorina iskee vasten kasvoja kuin tiiliseinä. Markin kyläseuran naisten järjestämä ystävänpäiväjuhla Pirttisessä oli vetänyt tuvan täyteen.

Illan ohjelmassa oli kahvia ja herkkuja, seurustelua, arvontaa ja kilpailua sekä yllätysesiintyjä, kun Pertti Pirttinen, Jari Syväjärvi ja Tapio Salo esittivät musiikkia.

Markin kyläseuralla on aiemminkin ollut pienimuotoisia ystävänpäivän tapahtumia oman seuran kesken, mutta tänä vuonna päätettiin kutsua yhteen koko pitäjän maa- ja kotitalousnaiset eli eri kylien maamiesseurojen jäsenet. Pöytäpaikkoja kahvilassa on 45, ja ainakin ne tulivat kaikki täyteen.

–Tämä oli yllätys, että heitä tuli näin paljon. Ajateltiin, että jos sellainen parikymmentä tulisi, kertoi Raija Pirttinen kyläseurasta. –Ajateltiin, että kun tämä paikka valmistui, niin täällä olisi ihan kiva pitää tällainen tilaisuus. Ollaan kumminkin maalaisnaisia, ja ollaan nyt navetassa.

Kahvipöydässä istunut Taina Pitkäjärvi kertoi odottavansa erityisesti yllätysohjelmanumeroa, mutta ei osannut sanoa, mitä se olisi voinut pitää sisällään. Hänen ystävänpäivänsä oli mennyt iloisissa merkeissä.

–Ulkoillessa, kaupassa käydessä, ystäville ja lastenlapsille tekstiviestejä kirjoitellessa, lastenlapsia hoitaessa, hän luetteli.

90-LUVUN alussa perustettu Markin kyläseura kattaa Pirttisen, Tuhkasaaren, Fräntilän, kirkonkylän ja Mannisen alueen. Jäsenmaksun maksaneita on 30–40, ja aktiivisia jäseniä noin 15.

–Meillä on kaikenlaisia retkiä ja tupailtoja ja tutustumisreissuja eri paikkoihin, ja Markin kyläseuralla on nyt kolmatta vuotta oma kirkkopyhä, 24. helmikuuta, kertoo Pirttinen, joka on väliaikaisesti siirtynyt syrjään kyläseuran puheenjohtajan paikalta navettakahvilan rakentamisen ja muutaman muun projektin viedessä hänen aikaansa.

–Meidän varainhankinta on sellaista, että jäsenmaksu on hyvin pieni, mutta meillä on ollut jo muutaman vuoden ajan kahvila Finsumäen markkinoilla. Se on ollut hyvin suosittu.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.