Maajoukkueleirillä Kuortaneella

Eerika Koivuniemi, Oona Rasinperä ja Iida Pöllänen valmistautuvat lentopallon alle 16-vuotiaiden EM-kisoihin.

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVEN naisten lentopallojoukkueessa pelaavien Eerika Koivuniemen ja Oona Rasinperän, 15, sekä Iida Pölläsen, 13, toissa viikko kului jälleen Kuortaneen urheiluopistolla. He ovat jo vuoden ajan osallistuneet tyttöjen maajoukkueleireille.

Kolmikko oli mukana, kun Suomen alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selvitti tiensä 13.–21. heinäkuuta Italiassa ja Kroatiassa järjestettäviin EM-kisoihin. Färsaarilla tammikuussa pelatuissa karsinnoissa joukkue ei hävinnyt erääkään. EM-kisat ovat vasta toiset tässä ikäluokassa. Vuonna 2017 Italia oli mestari ja Suomi otti 10. sijan.

Leirejä on urheiluopistolla kerran kuussa. Pääpaino on lentopallon pelaamisessa, mutta lisäksi työstetään psyykkisen valmentautumisen asioita ja fysiikkaharjoittelua ja yritetään tehdä koululäksyjäkin. Kesällä selviää, ketkä lopulta lähtevät EM-kisoihin.

YLEISPELAAJA ja keskitorjuja Koivuniemi kertoo, että maajoukkueessa harjoittelu on sekä määrällisesti että laadullisesti kovempaa kuin kotiseuroissa.

–Kaikki (maajoukkuekaverit) on oman tasoisia. Harjoitukset on pidempiä, ja pallorallit on paljon pidempiä. Tulee yritettyä paljon kovemmin, hän kuvailee kokemuksiaan.

Kauhavalainen Koivuniemi pelaa Kortesjärven kakkossarjan naisten lisäksi myös Kauhavan Wisan C-tytöissä, jotka ovat jo edenneet SM-lopputurnaukseen.

–Mulle on jäänyt (Kuortaneelta) käteen uusia teknisiä juttuja esimerkiksi syöttöön, johon olen oppinut heittämään korkeammalle ja sen sellaista. Sitten tietysti olen saanut tutustua uusiin kavereihin ja maajoukkue-elämään, Koivuniemi jatkaa.

Urheiluopistolla tyttöjä valmentavat Teemu Mäkikyrö ja Mikko Korhonen, jotka luotsasivat Suomea EM-karsinnoissa, sekä naisten maajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemi.

Keskitorjuja Pöllänen on myös Kauhavalta. Hän pelaa lisäksi Wisan C-tytöissä ja helsinkiläisen Naarasleijonien A-tytöissä. Hänet valittiin EM-karsintaturnauksen arvokkaimmaksi keskitorjujaksi.

–Olen saanut yksityiskohtaisempia ja yksilöllisempiä ohjeita kuin kotona, Pöllänen kertoo.

Rasinperä on Kuortaneelta ja pelaa lisäksi Kuortaneen B-tytöissä. Hän on pelipaikaltaan yleispelaaja tai hakkuri.

–Mulle on ehkä enemmän annettu ohjeita hyökkäykseen, ja vähän vastaanottoonkin, Rasinperä sanoo.

KJV:SSÄ he pelaavat vain tämän kauden. Joukkue möyrii pohjalaisten alajatkosarjassa. Pöllänen sanoo aikuisten pelien olevan todella tärkeitä kehityksen kannalta.

–Naisten sarjassa tulee kovia vastuksia, erilaista peliä. Aikuisten sarjoissa vastustajilla on enemmän pelisilmää kuin junnupeleissä. Pallo tulee kovempaa, ja joutuu käyttämään eri keinoja peleissä. Esimerkiksi Kurikan naisia vastaan on pelattu tosi hyviä, kehittäviä pelejä.

Pölläsen tavoite on lähteä lähivuosina Kuortaneelle kouluun, ehkä ysille ja sitten lukioon. Myöhemmin hän tavoittelee paikkaa Mestaruusliigassa ja naisten maajoukkueessa.

Junioripelit eivät ole nekään helppoja, kun pelataan Suomen kärkitasolla.

–Kehitystä on kyllä tämän kauden aikana tullut. Sekä KJV:n että Wisan treenit, Finnin Juhan fysiikkatreenit ja tietenkin maajoukkueleirien opit ovat tuottaneet tulosta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.