Kortesjärveläisyrityksissä kesäduunituki ei ole tuttu

Julkaistu:

Aihe:

KAUHAVAN kaupunki tarjoaa tänäkin vuonna kauhavalaisille yrityksille ja yhdistyksille tukea nuorten työllistämiseen kesällä 2019.

Tuki on tarkoitettu Kauhavalla toimiville yksityisille työnantajille, yhdistyksille ja alle 50 henkilöä työllistäville yrityksille nuorten työnsaannin edistämiseksi. Myös urheiluseurat voivat työllistää nuoria.

Kesäduunitukea jaetaan nyt kolmatta vuotta. Tänä vuonna käytettävissä oleva summa laski 30 000 erosta 25 000 euroon.

–Viime vuonna 80 yritykselle myönnettiin tukea, eli 80 nuorta solmi työsopimuksen yrittäjän kanssa, kertoo etsivä nuorisotyöntekijä Margit Kontola. –12 nuorta oli saanut myös töitä, mutta näille yrityksille ei enää riittänyt kesäduunitukea. Se meni siis ihan kaikki. Toivotaan, että raha riittää tänä vuonna. Nyt on kuitenkin lisääntynyt ”Tutustu työelämään ja tienaa” -kampanja, joka mahdollistaa ja madaltaa myös nuorten pääsyn työelämään eri aloille.

Kesäduunisopimuksia on solmittu jäätelömyynnissä, marjatilalla, yksityisissä talouksissa, hevostiloilla ja metsä-, kiinteistö-, puutarha-, sähkö-, turkis-, elintarvike- ja eri palvelualoilla.

Kortesjärven yrittäjät eivät juurikaan ole hyödyntäneet kesäduunitukea.

–En tiedä, onko info saavuttanut yrittäjät ja nuoret. Toki kierretään yläkoulun 8. ja 9. luokat informoimassa kesäduunista. Ehkä tänä vuonna sielläkin solmitaan kesäduunisopimus.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.