Lukijan mielipideartikkeli:

Miettikää nyt vielä

Toivon päättäjiltä kaukonäköisyyttä ja viisautta. Rakennetaan Lappajärvelle uusi upea koulu ja koulun yhteyteen kunnon nykyaikaiset monitoimikirjaston tarvitsemat tilat. Ne palvelevat vuosikymmeniä koulua, oppilaita ja meitä kaikkia.

Kirjasto on kulttuurin sivistyksen ja opetuksen tukijalka. Lukupiiriläiset linjasivat kirjaston hienolla tavalla. ”Kirjasto on kaikkien kuntalaisten yhteinen olohuone, jonne kuka tahansa voisi tulla viettämään aikaa.”

Aikoinaan 1960-luvulla, kun nykyinen koulurakennus rakennettiin, oli meillä kaukonäköisiä päättäjiä. He halusivat sijoittaa kirjaston uuden koulun yhteyteen. He ymmärsivät kirjaston arvon ja näkivät, että kirjasto palvelee koulua ja opetusta, ja koulu palvelee kirjastoa.

Siksi onkin herättänyt suurta ihmetystä, kun viimeisistä koulusuunnitelmista eri vaiheiden jälkeen karsittiin kirjaston tilat ja määrärahat kokonaan pois. Kustannussäästö olisi 530 000 euroa. Nykyisen kirjaston sisäilmaongelmat olisi tarkoitus korjata remontilla. Meillä kaikilla on kokemuksia siitä, kun sisäilmaongelmia yritetään korjata. Rahaa palaa satoja tuhansia, eikä lopputuloksesta ole mitään varmuutta.

Jos ongelmat eivät remontilla korjaannu, joudutaan etsimään tiloja muualta. Samalla joudutaan uusiin tiloihin tekemään laajoja korjauksia ja muutoksia. Kustannukset kasvavat yhteensä hyvin korkeiksi, eivätkä saadut tilat kuitenkaan palvele nykyaikaisen kirjaston tarpeita.

Kannattaako tuollaista riskiä ottaa?

Ainoa oikea ja kestävä ratkaisu vuosikymmeniksi eteenpäin olisi varata nykyaikaisen kirjaston tarvitsemat tilat ja määrärahat uuden koulun yhteyteen. Kustannukset eivät ole kohtuuttomat ja kokemuksesta tiedän, että tarvittavaan euromäärään kunta eikä kunnan talous kaadu.

Toivon päättäjiltä kaukonäköisyyttä ja viisautta. Rakennetaan Lappajärvelle uusi upea koulu ja koulun yhteyteen kunnon nykyaikaiset monitoimikirjaston tarvitsemat tilat. Ne palvelevat vuosikymmeniä koulua, oppilaita ja meitä kaikkia.

Miettikää nyt vielä.

Eero Ahvenniemi, Lappajärvi

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Kokoomuksen presidentinvaaliehdokas Alexander Stubb käy parhaillaan kiivasta kampanjaa. Alajärvellä hän sai päähänsä Ankkureiden pipon.

Ken onkaan kyvykkäin?

On tullut seurattua tiiviisti TV-tenttejä presidentinvaalien tiimoilta. Niitä onkin ollut menneiden viikkojen mittaan runsaasti ja

Tuomo Vihriälä kirjoittaa sen puolesta, että Olli Rehn valittaisiin Suomen presidentiksi.

Olli Rehn paras pressaksi

Suomi tarvitsee tämän päivän sekavassa maailmassa vakaan, harkitsevan ja tiukoissakin tilanteissa kokeneen presidentin. Olli Rehnin

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Kokoomuksen presidentinvaaliehdokas Alexander Stubb käy parhaillaan kiivasta kampanjaa. Alajärvellä hän sai päähänsä Ankkureiden pipon.

Ken onkaan kyvykkäin?

On tullut seurattua tiiviisti TV-tenttejä presidentinvaalien tiimoilta. Niitä onkin ollut menneiden viikkojen mittaan runsaasti ja

Tuomo Vihriälä kirjoittaa sen puolesta, että Olli Rehn valittaisiin Suomen presidentiksi.

Olli Rehn paras pressaksi

Suomi tarvitsee tämän päivän sekavassa maailmassa vakaan, harkitsevan ja tiukoissakin tilanteissa kokeneen presidentin. Olli Rehnin

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.