Joukkue harjoittelee fanien kokkaamalla kotiruualla

Anneli Ahtola ja Merja Tuomela kuuluvat Veto-fanit -jaostoon. Superpesis-joukkueen ruokailuja he ovat järjestäneet muutaman vuoden ajan.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Useimmiten pelaajille kokataan pastaa.

–Viimeksi olemme tehneet riisiä ja kanaa sekä makaronilaatikkoa, Tuomela kertoi spagetin keiton lomassa. –Pelaajat syövät hyvällä ruokahalulla. Välillä katsotaan Annelin kanssa suu auki, että mihin vatsaan ne syövät. Joskus on veitsellä rapsittu viimeiset spagetit kattilasta. Nyt on opittu, kuka syö minkäkin verran.

Lopuksi tarjotaan kahvit.

–Aina välillä hellitään pelaajia tarjoamalla jotain pientä ekstraa, viimeksi oli mokkapaloja. Nyt on Sepän Heikin tekemää täytekakkua. Keitämme myös palaverikahvit valmiiksi pulloon.

KUNNAN omistamassa kiinteistössä on pieni keittiö, jossa ruuan voi lämmittää.

–Täällä ei ole liesituuletinta, jääkaappi on pieni, työtilaa vähän ja uunikin toimii niin ja näin, Tuomela kertoi.

Se ei iloisia Veto-faneja hidasta. He valmistelevat aterian Tuomelan kotona pilkkomalla salaatin osat, paistamalla jauhelihan ja ruskistamalla jauhot valmiiksi. Kokkauspäivinä he saapuvat Nuorisotalolle puoli kymmenen aikaan. Puolilta päivin ruoka on valmista, ja puoli kahdelta homma ohi.

–Tämä on mielenkiintoista! Ja kiitoksen sana tulee näiltä pojilta mahtavasti, he kyllä tykkäävät ja kehuvat! He ovat ihania poikia ja heillä on hyvä yhteishenki, totesi Tuomela.

–On mukava, kun oppii tuntemaan pelaajia, sitten kesäisin seurata heidän toimintaansa kentällä, sanoi Ahtola.

Molemmat kokevat talkootyön sopivaksi vaihteluksi eläkeläisen arkeen.

AIEMMIN Nuorisotalon keittiössä ei ollut astioitakaan, vaan Tuomela ja Ahtola toivat ne tullessaan ja veivät ne takaisin tiskattaviksi. Kun Tuomela toi asiaa esille, se järjestyi nopeasti: seura osti lautasia, lahjoituksena muuta ja Veto-fanit ovat ostaneet puuttumaan jäänyttä.

–Kyllä tämä vähentää paljon työn määrää, naiset kiittelivät.

VETO pyrkii pitämään pelaajistaan hyvää huolta. Talkoilla valmistettu ruoka on Vedossa pitkä perinne. Välillä se oli katkolla, mutta nyt käytäntö on ollut voimassa useamman vuoden ajan.

–Kyllä se pitää pojat hyvällä päällä, mikä on iso etu minulle, velmuili joukkueenjohtaja Heikki Seppä.

–Aiemmin täällä oli tarjolla salaattia ja leipiä, pelaajat kävivät itse kaupassa ja lämmittivät ruokia mikrossa. Kyllä he näillä eväillä jaksavat treenata. Muissa seuroissa pelanneet ovat huomanneet, että näistä asioista pidetään meillä huolta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.