Vimpelin kunnanhallituksen päätöksiä

Arkistokuva.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

KUNNANHALLITUS hyväksyi maanantaina Kiinteistö Oy Rentolankartanon hallinnoiman Rauhankartanon kiinteistön laittamisen myyntiin. Kyse on konserniohjauksesta, koska kiinteistöyhtiö on kunnan täysin omistama tytäryhtiö. Aihetta käsiteltiin lokakuun valtuustoseminaarissa. Rakennuttajan Laskentavoima Oy on tehnyt kiinteistöstä kuntokartoituksen. Rauhankartano sijaitsee kunnan omistamalla tontilla Rauhanpuisto, jonka pinta-ala on 4 160 neliötä. Mikäli tontti myydään samassa yhteydessä, suuntaa-antavana hintana voitaneen pitää Lypsinmaan alueelle määriteltyä neliöhintaa.

KUNNANHALLITUS lähetti Ely-keskukselle vaatimuksen Lakaniemen-Pyhälahdentien 7421 talvihoitoluokan nostamisesta vähintään tasolle 1b. Valtuusto keskusteli viime kokouksessaan tien kunnosta ja talvihoidosta. Vuorokautiset liikennemäärät ovat lisääntyneet viime vuosina, koska tien varrella on kunnan ainoa päiväkoti. Samoin talvisaikaan Lakeaharjun laskettelukeskus ja sen kävijät sekä alueelle kaavoitettu, osin vakituisessa asumiskäytössä oleva asuntoalue lisäävät vuorokautista liikennemäärää. Tieosuudella liikennöi myös runsaasti raskasta liikennettä.

Lisäksi kunta pyytää kiinnittämään erityistä huomiota tienhoitoon ja talvikunnossapitoon kantatiellä 68 välillä Vimpeli – Alajärvi yritysten toimintaedellytysten turvaamiseksi. Viime talvena rekkaliikenne seisoi kaksi päivää liukkauden ja poikkeuksellisten huonojen ajo-olosuhteiden vuoksi. Tien suolaukseen ja liukkauden torjuntaan on ryhdyttävä ennakoivasti ja välittömästi heti keliolosuhteiden muuttuessa. 

KUNNANHALLITUS merkitsi tiedoksi Vimpelin Voima Oy:n ja Vimpelin Osuuspankin kunnalle ja Vimpelin Lämpö Oy:lle tekemän Vimpelin Lämpö Oy:n osakkeiden oston. Lämpö Oy kuuluu kunnan konserniin. Viime vuonna kunta omisti yhtiöstä 70,80 prosenttia. Vuoden 2019 talousarvion investointiosassa ei ole varauduttu osakkeiden ostoon, joten asia menee kunnanvaltuuston päätettäväksi.

VALTUUSTOLLE ehdotetaan, että kunnan viralliset ilmoitukset julkaistaan vuonna 2019 kunnan verkkosivuilla, julkisten kuulutusten ilmoitustaululla sekä Järviseudun Sanomat -lehdessä. Työpaikkailmoitukset julkaistaan kunnan verkkosivuilla, ilmoitustaululla, Kuntarekry:ssä ja työvoimahallinnon sivuilla sekä harkinnan mukaan myös kyseisen ammattikunnan lehdessä tai muussa erikseen päätetyssä julkaisukanavassa. 

Valtuuston kokouskutsu julkaistaan kunnan verkkosivuilla sekä ilmoitustaulun lisäksi Järviseudun Sanomat -lehdessä. Kunnanhallituksen ja valtuuston esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan kunnan verkkosivuilla kohdassa pöytäkirjat ja esityslista.  

KUNNANVALTUUSTON kokousten striimaamista nettiin jatketaan tämän vuoden ajan. Käytäntö suorien internet-lähetysten jakamisesta otettiin käyttöön kesäkuussa. Lähetysten teknisestä toteutuksesta vastaa Nopola News/Kyyjärven Mediamyllärit ry. Palvelu sisältää kuvauksen valmistelun kokouspäivänä, kuvaushenkilöstön työpanoksen, välityksen internettiin ja kokousten arkistoinnin nettiarkistoon.

ANITA Ammesmäki teki valtuuston joulukuun kokouksessa keskustan ryhmäesityksenä aloitteen kokousten esityslistojen ja materiaalien lähettämisestä valtuutetuille sähköisenä. Kunnanhallitus päätti, että kunnanvaltuuston kokouskutsu, esityslista, liitteet ja oheismateriaali voidaan lähettää sähköisesti, mikäli valtuutettu on kirjallisesti ilmoittanut, että haluaa ne sähköisinä. Samalla valtuutettu vastaa siitä, että hänellä on tarvittavat tekniset laitteet, järjestelmät ja tietoliikenneyhteydet käytettävissä.

Kunnanhallitus lähetti eteenpäin kaksi muuta tehtyä aloitetta. Jyrki Niemi esitti, että kunnassa otettaisiin käyttöön internetin välityksellä toimiva palvelu, jolla kuntalaiset voisivat ilmoittaa vesimittarilukemansa kuntaan. Nuorisovaltuutettu Elina Arpala esitti, että keskustan läheisyyteen perustettaisiin koirapuisto.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.