Nelimarkka-museon kävijätavoite ylittyi

Ensi toukokuussa Nelimarkka-museossa nähdään japanilaista nykytaidetta.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Museossa vieraili vuoden aikana reilu 5900 kävijää. Kun mukaan lasketaan Villa Väinölän ja Villa Nelimarkan kävijät, nousee luku 7189 kävijään, mikä on yli 300 kävijää enemmän kuin edellisvuonna.

Koululaisryhmiä museossa vieraili vuoden aikana 120. Nelimarkka-Rahasto tukee Etelä-Pohjanmaan alueen koulujen museovierailuja korvaamalla oppilaiden bussikyydin museolle ja takaisin. Tuki koululaiskyyteihin jatkuu myös kuluvana vuonna.

Nelimarkka-residenssissä vieraili 14 taiteilijaa eri puolilta maailmaa. Taiteilijat järjestivät kaikille avoimia työpajoja ja luentoja, joihin alueen asukkaat saivat maksutta osallistua. Residenssi kiinnosti myös kotimaisia taiteilijoita. Esimerkiksi kaksi Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija -kilpailun finalistia työskenteli residenssissä vuonna 2018.

Villa Väinölän toiminta käynnistettiin pitkän remontin jälkeen keväällä. Väinölän näyttelyohjelman avasi Marja Kolun vuorovaikutteinen näyttely ja muotokuvatyöpaja Kasvoista kasvoihin. Näyttelyn lisäksi Väinölässä järjestettiin erilaisia pop up -tapahtumia ja avoimia ovia.

KEVÄÄLLÄ 2019 museossa nähdään Arvi Mäenpään miniatyyrejä eteläpohjalaislähtöisen yrittäjän ja lääkintäneuvoksen Juhani Ahon keräämästä kokoelmasta.

Loppukeväästä Nelimarkka-museossa, Villa Väinölässä, Villa Nelimarkassa ja kirjaston näyttelysalissa on esillä suuri kansainvälinen japanilaisen taiteen näyttely 和 WA. Näyttelyssä on esillä japanilaista taidetta puupiirroksista paperitaiteeseen ja kalligrafiaan. Näyttelyn tunnelma syntyy japanilaisesta kulttuurista, hengestä ja arvomaailmasta. Näyttely on järjestetty 50. vuotena eri Euroopan kaupungeissa ja 2019 kaksi viikkoa kestävä näyttely järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa, Alajärvellä Suomen ja Japanin 100-vuotisten diplomaattisuhteiden kunniaksi. Esillä on yli 250 teosta eri taiteilijoilta.

Kesällä museossa esitellään koskenkorvalaisen lasitaiteilijan Minna Tuohisto-Kokon teoksia.

Elina Alkio

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.