Harjoittelun keskeyttänyt suunnistaja ja Kitkan akka palkittiin

Antti Hakala nimettiin vuoden urheilijaksi.

Julkaistu:

Aihe:

KJV:n urheilukauden päätösjuhlassa palkittiin vuoden urheilijana suunnistaja Antti Hakala.

Vuonna 1990 syntynyt Hakala voitti syksyllä kaksi aluemestaruuskultaa: toisen sprintistä ja toisen pitkältä matkalta.

–Keskimatka, joka yleensä on ollut mun paras matkani, meni aivan penkin alle. Ne ovat yleensä olleet syksyllä, mutta tänä vuonna ne olivat jo keväällä, enkä ollut silloin vielä hyvässä kunnossa.

Hakala aloitti harjoittelun uudelleen tasan vuosi sitten. Sitä edelsi kolmivuotinen kierre, jonka aikana häntä ei huvittanut käydä lenkillä.

–Ei vain ollut kipinää siihen hommaan. Urheilin kyllä, pelasin jalkapalloa ja futsalia koko sen ajan, mutta tavoitteellinen treenaaminen ei kiinnostanut ollenkaan.

Sinä aikana hän oli päässyt omasta mielestään huonoon kuntoon, ja painokin alkoi nousta. Kun hän ei ollut tyytyväinen itseensä, hän päätti lopulta aloittaa jälleen treenaamaan.

–Aika äkkiä se kunto loppujen lopuksi tulee takaisin. Olin keväällä jo aika hyvässä kunnossa, ja syksyä kohti parani.

Kaiken kaikkiaan hän on kaudesta kaksijakoisella mielellä.

–Pääsin hyvään kuntoon, mutta kuitenkin tärkein kisa (Oulun SM-sprintit) meni vähän penkin alle. Karsinta oli aamulla, ja en ollut aamutreenejä tehnyt koko kesänä, niin luulen ettei kroppa vain herännyt, oli niin tukkoista.

–Mutta siitä opitaan, ja ensi vuotta varten on aloitettu treenaamaan.

Hakalan mukaan hänen suunnistuksensa ei ole enää kovin tavoitteellista, joten hän aikoo pysyä KJV:ssä, vaikka muihinkin seuroihin häntä on kosittu. Kotiseuran väreissä yksi hänen tulevan kauden tavoitteistaan on tulla Jukolan viestissä vaihtoon kärkiletkassa, 10. ja 20. sijan tienoilla.

Hänen henkilökohtainen päätavoitteensa on ensi kauden SM-sprintti.

–Se on oma laji, siellä yritän A-finaalia.

–Ja tietysti Purmojärven juoksu alle 40 minuuttiin, hän naurahtaa.

KJV palkitsi myös Eija Nevamäen hänen mittavasta hiihdon eteen tekemästään työstä.

Hän ehti hoitaa hiihtojaoston puheenjohtajan tehtäviä toistakymmentä vuotta ennen kuin jäi siitä pois tänä keväänä. Hänen tilalleen valittiin Elina Huhdankoski.

Jo ennen puheenjohtajuuttaan Nevamäki tunnettiin ”Kitkan akkana”. Hän on järjestänyt nappulahiihtoja 80-luvulta lähtien.

–Mä tykkään, että se on sellainen arvonimi mulle, hän sanoo.

Sinä aikana hän komensi lähtöviivalla, hankki palkinnot ja tarjottavat, kuljetti kaasupullot ja muut tarvikkeet ja kokosi talkooporukat.

–Kun soitan että tuletko töihin, kukaan ei oikein julkea mulle kieltäytyä. Niin kauan olen ollut tässä, hän naurahtaa.

Alun perin hän ajautui mukaan hiihdon pariin kuljettaessaan 70- ja 80-luvulla syntyneitä lapsiaan kisoissa, ja jäi sille tielleen. Sinä aikana hän on oppinut tuntemaan valtavan määrän ihmisiä.

–Olen tuntenut nimeltä kaikki kortesjärveläisen pienet.

KJV:n urheilujuhlassa palkitut:

Vuoden urheilija: Antti Hakala.

Hiihdon eteen tehdystä työstä: Eija Nevamäki.

Vuoden futisvanhempi: Mari Nevamäki.

Vuoden valmentaja: Jaakko Sironen ja Sanna Sironen.

Vuoden junnuhiihtäjä: Aino Huhdankoski.

Vuoden hiihtäjä: Mika Kärkkäinen.

Vuoden junioripelaaja: Miro Ahola.

Vuoden kehityspelaaja: Joonas Luoma, Veeti Lammi ja Onni Puntola.

Kauden pelastaja: Waltteri Takamaa.

Esimerkillinen puurtaja: Alisa Koivukangas ja Elina Mäenpää.

Luotettava ilopilleri: Helmi Koski.

Joka paikan taitaja: Petra Häkkinen ja Anni-Maria Viita-aho.

Joukkueen taistelija: Nelli Sironen.

Joukkueen pelastaja: Saana Hantula.

Periksiantamaton taistelija: Laura Sironen

Hiihtojaosto:

I palkinto: Sonja Vesterbacka, Neea Rintala, Noora Vesterbacka, Mika Kärkkäinen, Elli Seppänen ja Hertta Luoma.

II palkinto: Venny Hovila, Jussi Hantula, Aida Koivisto, Eveliina Syrjälä, Anniina Nevamäki, Sanni Pitkäjärvi, Erkki Seppänen, Asser Koivisto, Manu Ylihärsilä, Eero Nevamäki, Aino Huhdankoski, Miia Saari, Maija Isomäki, Vilma Suomela, Outi Mannismäki, Kalle Huhdankoski, Johannes Syrjälä, Ilari Ylihärsilä, Aija Koivisto, Venla Suomela, Sofia Pitkäjärvi, Fanni Äyrä, Onni Isomäki, Paavo Isopellinen, Eero Asuinmaa, Mikko Ylihärsilä, Elmeri Asuinmaa, Kosti Kari, Tuomas Järvinen, Iikka Pitkäjärvi, Mette Korpi, Aada Hautala, Neea Saari ja Minttu Korpi.

Vuoden junnuhiihtäjä: Aino Huhdankoski.

Vuoden hiihtäjä: Mika Kärkkäinen.

Muut palkitut:

Suunnistus: Eeva-Liisa Hakala, Antti Hakala, Vilma Suomela, Noora Vesterbacka, Aida Koivisto, Siiri Hautamäki, Susanna Suokko, Asser Koivisto, Venla Suomela ja Onni Isomäki.

Hiihto: Aija Koivisto, Venla Suomela, Sofia Pitkäjärvi, Fanni Äyrä, Onni Isomäki, Paavo Isopellinen, Eero Asuinmaa, Mikko Ylihärsilä, Elmeri Asuinmaa, Kosti Kari, Tuomas Järvinen, Iikka Pitkäjärvi, Mette Korpi, Aada Hautala, Neea Saari ja Minttu Korpi.

Lentopallo: Alisa Koivukangas, Helmi Koski, Petra Häkkinen ja Nelli Sironen.

Jalkapallo: Miro Ahola, Joonas Luoma, Johannes Paalanen, Veeti Lammi, Eero Nevamäki, Arttu Saari, Kasper Ahlsved, Jonne Hakala, Aaron Tuhkasaari, Onni Lindholm, Onni Puntola, Johannes Ojanperä, Anton Havinen, Roope Korkea-aho ja Eetu Niemi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.