Alajärven lukioon sisäänpääsyraja

Julkaistu:

Aihe:

Vimpelin lukiossa on jo ennen yhteistoiminta-aluetta ollut sisäänpääsyn keskiarvorajana 7.00. Alajärven lukion opettajakunta halusi yhtenäistää tämän käytännön ja ottaa käyttöön saman sisäänpääsyn keskiarvorajan. Alajärvellä ei ole aikaisemmin ollut laisinkaan keskiarvorajaa.

–Opiskelijamääriin ei keskiarvorajalla ole suurta vaikutusta, koska tähän asti vain hyvin pienellä osalla lukioon tulijoista se on ollut alle 7, toteaa asiaa valmistellut Alajärven ja Vimpelin lukioiden rehtori Marko Timo.

Mainos

–Tällä pikemmin halutaan tukea tavoitteellisempaa opiskelua perusopetuksen puolella, jotta opiskelijoilla olisi keskimäärin paremmat valmiudet tulla lukioon. Kokemusten pohjalta voin kertoa, että alle seitsemän keskiarvolla tulijoilla on usein haasteita selvitä opinnoistaan. Lähtökohtaisesti lukiossa pärjää ihan tavallinen nuori, joka on vaan motivoitunut tekemään töitä oppimisensa eteen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.