Tammisunnuntain viettoon odotetaan noin 300 vierasta

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Maakunnallinen Tammisunnuntain muistojuhla on kaikille avoin ja sinne kutsutaan sekä valtakunnallisia että maakunnallisia päättäjiä ja eri järjestöjen puheenjohtajia. Osanottajia tulee eri puolilta Etelä-Pohjanmaata.

–Odotamme juhlaan 300 osallistujaa, kertoi tapahtuman järjestelyissä kunnan edustajana mukana oleva Soile Kautiainen-Hietala.

Päivä käynnistyy jumalanpalveluksella kello 10, jonka jälkeen on ohjelmassa kirkkolounas koululla sekä pääjuhla kello 12.30. Juhlapuheen pitää prikaatikenraali Mauri Koskela ja musiikista vastaa Laivaston soittokunta. Perinneyhdistyksen tervehdyksen tuo puheenjohtaja Tapani Tikkala. Vimpeliläistä laulantaa kuullaan seurakunnan kamarikuorolta, jonka solistina Collanin Hurtti Ukossa laulaa kirkkoherra Ilkka Lehto. Puolustusvoimat tuo juhlaan tervehdyksensä. Nuoret ovat mukana ohjelmassa omalla panoksellaan. Nuorisovaltuusto sytyttää muistokynttilän, kuullaan nuoren puheenvuoro ja lukiolaisten ainekirjoituskilpailun parhaat palkitaan.

TAMMISUNNUNTAINA muistetaan Etelä-Pohjanmaalla 27.1.1918 alkanutta venäläisen sotaväen aseistariisuntaa, josta vapaussodan katsotaan alkaneen. Muistojuhlia on järjestetty vuosittain 1990-luvun alkupuolelta lähtien eri kunnissa. Vimpelissä juhlia ei ole järjestetty aikaisemmin.

–Vimpeliläisillä oli tärkeä merkitys vapaussodan kulkuun ja lopputulokseen, sillä he uskalsivat ottaa joulukuussa 1917 vastaan sotakoulun, jossa noin 200 suojeluskuntalaista sai johtajakoulutusta, muistuttaa Tapani Tikkala.

–Heistä noin 80 johti vajaan kolmen viikon kurssin jälkeen vapaussodan vaativissa johtotehtävissä joukkuetta tai komppaniaa. Vimpeliläisiä osallistui vapaussotaan viisi naista ja noin 100 miestä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.