Hyväntekeväisyyskoru on lähellä monen sydäntä

Annukka Raatikainen ja Niina Hallila ovat Pikkulotta-korujen takana. Arkistokuva.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Viime vuonna he toteuttivat Suomi100-hengessä juhlariipuksen, jonka tuotosta osa lahjoitetaan Lotta Svärd- säätiölle.

Koru kuvaa yhteen liitettyjä käsiä, ja on valmistettu alusta loppuun käsityönä. Hopea on rodinoitu eli käsitelty tummumattomaksi.

–Koru on ollut suosittu ja suosio nousee vain, Raatikainen kertoi.

Tarina ja ajatus korun takana ovat herättäneet huomiota ja kiinnostusta. Ihmiset ovat kertoneet sukunsa lottien elämästä ja vaiheista sähköpostitse, puhelimitse ja käydessään Kello ja Kulta Hipussa.

–Ne lotat ja pikkulotat, jotka itse ovat päässeet paikalle, ovat kertoneet minulle tarinansa. Ne ovat olleet uskomattomia kohtaamisia.

Taiteilija Paula Vesala juhli viime vuonna Linnassa Pikkulotta-korussa. Erään kuuluisan suomalaisen suvun, joka liittyy Suomen itsenäisyyden historiaan, jäsen kävi hakemassa korun varta vasten paikan päältä.

Pikkulotta-riipusta on valmistettu 500 kappaleen rajattu erä, ja viimeiset kappaleet ovat enää myymättä. Raatikainen uskoo niiden menevän kaupaksi joulusesongin aikana. Pikkulotta-korusta on kasvanut sarja, johon on aiemmin suunniteltu rannekoru ja korvakorut.

KULUVAN viikon perjantaina julkistetaan virallisesti Pikkulotta-sarjan uudet tuotteet, koukku-korvakorut ja sormus. Annukka Lahti Design järjestää asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen samana päivänä juhlatarjoilun Kello ja Kulta Hipussa kulttuuripalkinnon kunniaksi.

Yhteistyö Raatikaisen ja Hallilan välillä jatkuu.

–Suunnittelemme yhdessä, Niina hoitaa visuaalista puolta. Hän on suunnitellut korujen pakkaukset, hoitaa some-markkinoinnin ja on vastuussa kotisivujen uudistetusta ilmeestä.    

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.