Vapaaehtoistyöleirille etsitään järjestäjää

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVELLÄ etsitään kolmannen sektorin toimijaa kansainvälisen vapaaehtoistyöleirin järjestäjäksi.

Kyse on Kansainvälisen vapaaehtoistyö ry KVT:n konseptilla toteutettavasta leiristä, jonne tulisi ensi kesänä eri maista täysi-ikäisiä, vapaaehtoistyöstä innostuneita osallistuja tekemään töitä kökkähengessä. Leiriläiset työskentelisivät jonkin yleishyödyllisen asian, kuten jonkin festarin järjestämisen, kylätalon kunnostamisen, maisemanhoidon tai turvapaikanhakijoiden avustamisen, eteen.

Kunnan kumppanuusillassa ehdotettiin viime viikolla, että Evijärvelle tulevat leiriläiset voitaisiin laittaa vaikka maalaamaan tähtitornia, kunnostamaan hautausmaan kiviaitaa tai Eurojärveä tai osallistumaan uittokämpän moniin rakennustöihin. Lisäksi leiriin kuuluu opinto-osuus, jonka aikana osallistujia voidaan perehdyttää Evijärven historiaan, kulttuuriin tai luontoon.

KVT:n leirit kestävät yleensä 10 päivästä kolmeen viikkoon.

Leiriläiset eivät saa työstään palkkaa, ja myös leirin organisoivien tahojen, joita Evijärveltä haetaan, tulee olla voittoa tavoittelemattomia ja yleishyödyllistä työtä tekeviä järjestöjä, projekteja tai kyliä. Tarkoitus on, että jokin tällainen taho ottaa kunnan kanssa päävastuun leirin järjestämisestä. Sen lisäksi muut voivat tarjota leiriläisille töitä esimerkiksi päivän ajaksi.

Leiri-isännät maksavat 6–15 osallistujalle majoituksen ja ruoan, työvälineet, kuljetukset majoituksesta työpaikalle ja talkoovakuutukset. Aisaparin Heli Talvitien mukaan kokonaisuudessaan puhutaan 2 000–5 000 euron satsauksesta. Siihen voi pyytää avustusta kunnalta.

KVT on Service Civil International SCI:n kotimainen alijärjestö. SCI on saanut rahoitusta EU:n Erasmus+ -varoista. Järjestö kertoo luovansa ymmärrystä eri puolilta maailmaa tulevien ihmisten välille.

MUKAAN vastuutoimijana tai mahdollisena työn tarjoajana haluavien tulee ilmoittautua kunnan kehittäjäkoordinaattori Sanna Syrjälälle marraskuun loppuun mennessä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.