Evijärven säännöstelypatoa kunnostetaan

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVEN pintaa säätelevää Kaarenhaaran säännöstelypatoa kunnostetaan marraskuun aikana.

Padon keskimmäisen luukun eli niin sanotun sektoriluukun alapuolella oleva settikynnys korjataan sukellustyönä. Se on välttämätöntä, jotta laajempi kunnostustyö voidaan toteuttaa ensi vuonna. Sukellustyön arvioidaan kestävän vielä tämän viikon ajan.

Ensi vuonna Kaarenhaaran padolle kunnostetaan sektoriluukun pohjalaatta, maalataan sektoriluukku sekä uusitaan pielimuurissa olevat luukun johteet.

Kunnostustöiden aikana Evijärven pintaa normaalisti säätelevä sektoriluukku ei ole ollut käytössä, vaan juoksutus tapahtuu toisen tulvaluukun kautta. Mahdollisten sateiden varalta Evijärven pintaa on laskettu ennen työn aloittamista noin 10 sentillä, koska kunnostustyön suorittamisen aikana juoksutuksen tulee olla mahdollisimman pieni. Evijärven pinta on palautunut säännöstelyn tavoitevyöhykkeen ylärajan tuntumaan tällä viikolla.

Syksyllä 2017 Kaarenhaaran padon kuntotarkastuksessa havaittiin rakennevaurioita. Tämän jälkeen sektoriluukun alapuoli kuivattiin ja pato tarkastettiin korjaussuunnitelman tekemiseksi. Pahiten vaurioituneita padon betoniosia korjattiin jo osin tarkastuksen yhteydessä.

Evijärven säännöstelystä ja säännöstelypadon kunnostuksesta vastaa Etelä-Pohjanmaan ely-keskus. Kunnostustyön kustannusarvio on yhteensä noin 300 000 euroa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.