”Pienten on tärkeä tutustua eri lajeihin”

Lasten yleisurheilukoulussa harjoiteltiin pituushypyn eri vaiheita. Sara Huhmarsalo hyppypaikalla.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVEN URHEILIJOIDEN yleisurheilukoululla alkoi syksyllä viides kausi.

–Ohjaajat ovat koulutettuja ja kokeneita, ja mukana olevat lapset innostuneita ja motivoituneita. Harrastajia toivotaan edelleen lisää, jotta hommaa on mielekästä jatkaa ja kehittää tulevinakin vuosina, kertoo Johanna Kujala, joka ohjaa harjoituksia yhdessä Maarit Koivukankaan ja Heli Saaren kanssa.

Hänen mukaansa yleisurheilu saattaa jäädä joukkuelajien varjoon varsinkin pojilla.

–Toivomme, että joukkuelajienkin harrastajat löytäisivät myös tänne, sillä nuorena liikkumisen täytyy olla monipuolista. Ja sitä ehdottomasti yleisurheilu on. 

Hän kertookin, että yleisurheilukoulun myötä Evijärven urheilijoiden väreissä yleisurheilulajeissa kilpailevien lasten määrää on jo saatu ylöspäin.

–Ennen näitä harkkoja lähes kaikki siirtyivät aina naapuriseuraan. Meille on tärkeää pitää EU:n mainetta yllä ja mahdollistaa lasten harrastaminen omassa seurassa ja kunnassa, hän sanoo.

Nykyään kisailevia lapsia on kymmenkunta.

HARJOITUKSIA pidetään nykyisin erikseen pienemmille ja isommille lapsille.

Pienten kanssa kyse ei ole niin vahvasti lajiharjoittelusta, vaan Kujala haluaa, että tekeminen on hauskaa ja innostavaa.

Harkoissa on jokin lajiteema, kuten pituushyppy, jonka eri vaiheita käydään läpi, tai sitten keskitytään eri ominaisuuksiin, kuten nopeuteen, voimaan tai kimmoisuuteen. Samalla kuitenkin harjoitellaan perusliikkumistaitoja, kuten juoksemista, hyppäämistä, heittämistä ja kiipeämistä, sekä tuntemaan omaa kehoa ja lämmittelemään ja venyttelemään oikein.

–Paljon tehdään pienten kanssa harjoituksia leikin, pelin, hippojen varjolla. Niissä tulee varsinkin juokseminen kuin itsestään.

Vanhempien lasten harjoituksissa leikkiminen jää pois, koska he jaksavat keskittyä varsinaiseen lajien tekniikan harjoitteluun.

–Pienillä tärkeää on tutustua eri lajeihin ja rohkeasti koettaa niitä.

HARJOITUKSET jatkuvat toukokuun loppuun alakoulun salissa, 6–9-vuotiailla maanantaisin kello 18–19.30 ja 10–15-vuotiailla maanantaisin kello 15–16.30 ja keskiviikkoisin kello 18–19.30. Lisäksi sunnuntaisin on kaiken ikäisille avoin vuoro kello 13–14.30. Kerran kuussa tehdään myös harjoitusreissu halliin Kaustiselle.

Talvikauden jälkeen on kesäyleisurheilukoulu, johon palkattu nuori vetäjä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.