Seurakuntapalvelujen lähteminen huolettaa

Julkaistu:

Aihe:

JÄRVISEUDUN SANOMAT kysyi joiltakin Kauhavan seurakuntavaaliehdokkailta, mitä mieltä he ovat pitäjien seurakuntatoimistojen sulkemisesta ja muista ajankohtaisista asioista.

Ehdokkaita on mukana 59. Ennakkoäänestys alkaa tänään ja päättyy lauantaina.

Mitä asioita ajat, jos sinut valitaan?

Heikki Erkinheimo (valitsijayhdistyksenä Sley): Nuorten ääni pitäisi saada kuuluviin, että heitä saataisiin enemmän seurakuntaan. Ja toki vanhoistakin pitäisi pitää huolta.

Heikki Kielinen (Kirkko keskellä kylää): Seurakuntalaisten tasapuolista kohtelua. Jokainen seurakuntalainen ja kappeliseurakunta on samanarvoinen. Nythän kaikki meinaa keskittyä Kauhavalle.

Sirpa Saarijärvi (Kirkko lähellä ihmistä): Koska olen Kortesjärven kappeliseurakunnan ehdokkaana, pidän tärkeänä sitä, että kappeliseurakuntien toimintaa ei ajeta alas. Seurakunnan palveluja tulee olla tarjolla myös kappeliseurakunnissa. Työmuotojen kehittäminen niin, että tavoitetaan yhä enemmän niitä, jotka eivät aktiivisesti toimi seurakunnassa.

Hannele Sui-Tuomaala (Kauhavan sosiaalidemokraatit ry): Yhteisöllisyyttä, ja että seurakunta olisi matalan kynnyksen paikka, johon kaikki eri elämän vaiheista voivat tulla. Että seurakunta olisi tuttu, kotoinen ja läheinen ihmisille.

Mitä mieltä olet Kauhavan pitäjien seurakuntatoimistojen lakkauttamisesta?

Heikki Erkinheimo: Eihän se hyvä asia ole, mutta vuoden päästähän ne olisi Kauhavan alueelta lakkautettu muutenkin, kun kirkolla tulee keskusrekisteri käyttöön. Mutta totta kai palvelut huononevat, eli eihän se hyvä asia ole.

Aikataulu oli tiukka. Olisi voitu mennä vähän hitaammalla aikataululla, kun olisi ollut ensi vuosi vielä aikaa.

Heikki Kielinen: Jyrkästi vastaan. Vaihtoehtoja täytyy löytyä muitakin. Miten vanhukset ja sellaiset, joilla ei ole kulku- ja nettimahdollisuutta, hoitavat asioitansa? Se ei ole taloudellisesti tai muutenkaan oikein heille mahdollista. Tässä tullaan taas siihen tasapuoliseen kohteluun.

Jonkin sortin palvelupiste täytyy säilyttää täällä, vaikka sitten vain yhtenä päivänä viikossa.

Sirpa Saarijärvi: Päätöstä tehtäessä ei ajateltu, kuinka se vaikuttaa esimerkiksi ikäihmisten mahdollisuuksiin hoitaa asioitaan. Päätös ei ollut oikea.

Hannele Sui-Tuomaala: Ikävää, koska seurakunnassa on paljon iäkkäitä ihmisiä, joilla ei ole autoa ja muuta. Jotta kylät pidettäisiin elinvoimaisina, ajaisin sitä, että seurakunta, kaupat ja terveyspalvelut säilyisivät omalla kylällä.

Pitääkö naisten saada voida toimia pappina siinä missä miestenkin?

Heikki Erkinheimo: Ei minun mielestäni. Kyllä pappeus kuuluu miehille.

Heikki Kielinen: Ei ole mitään naispappeutta vastaan. Kyllä he työnsä hoitavat siinä missä miehetkin, ja kun olen naispappien saarnoja ja puheita kuunnellut, he ovat olleet ihan päteviä ja ne ovat olleet kaunista kuunneltavaa.

Sirpa Saarijärvi: Olen itse ollut Kortesjärven kappelineuvostossa valitsemassa naispappia ja mielestäni teimme hyvän valinnan.

Hannele Sui-Tuomaala: Kyllä.

Mitä mieltä olet samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä?

Heikki Erkinheimo: Se on vielä enemmän ei. Ei missään tapauksessa. Avioliitto on naisen ja miehen välinen.

Heikki Kielinen: Olen sen verran vanhan kasvatuksen saanut, että suhtaudun siihen tietyllä varauksella. En ole vielä lämmennyt asialle. (Miettii hetken.) Olen jyrkästi sitä vastaan.

Sirpa Saarijärvi: En hyväksy.

Hannele Sui-Tuomaala: Näkisin, että tuomari voisi vihkiä heidät. Kyllä he voivat lain edessä aivan hyvin mennä naimisiin. Mutta kun en ole pappi, minun ei ole tarvinnut miettiä, vihkisinkö heitä vai en. En osaa sanoa, mikä olisi tuohon oikea vastaus.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.