Lahdenkylän koulua ehdotetaan lakkautettavaksi

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

LAHDENKYLÄN koulun poistaminen käytöstä etenee.

Sivistyslautakunta päätti tiistaina yksimielisesti ehdottaa kunnanhallitukselle, että Vasikka-aholla sijaitseva Lahdenkylän koulukiinteistö poistetaan käytöstä. Sitä ei lautakunnan mukaan enää voida käyttää, eikä sen saneeraaminen olisi kannattavaa.

Lahdenkylän koulu on ollut käyttökiellossa syksystä 2015 alkaen. Oppilaat siirtyivät väistöön Särkikylän kouluun joulukuussa 2015.

Rakennuksessa on ollut lämpö päällä, ja sen pihassa olevaa kaukaloa on jäädytetty koululta otettavalla vedellä, ja myös sähkö kaukaloon tulee koulun kautta. Vuoden 2017 tilinpäätöksen mukaan lämmitykseen käytettiin viime vuoden aikana 10 000 euroa ja sähköön lähes 12 000 euroa.

Kaukalon hoitamista tullaan jatkamaan normaalisti, ja myös pihan valaistuksesta on luvattu huolehtia.

KOULUN remontoinnista tehtiin kuntalaisaloite. Aloitteen mukaan tulee nimetä työryhmä koulun pikaisesta remontoinnista Talo Terveys Lajusen raportin pohjalta.

Kun talousarviota laadittiin tälle vuodelle, käytiin keskusteluja saneerauksesta. Sitä ei kuitenkaan pidetty tarkoituksenmukaisena. Työryhmää ei nimetty.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.