Lukijan mielipideartikkeli:

Vimpeli valloitti Walon

Vimpelin delegaatio Koskelankylän Walon talon edustalla.
Vimpelin delegaatio Koskelankylän Walon talon edustalla.
Vimpelin kunnan delegaatio vieraili Oulussa Etelä-Pohjalaiset ry:n vieraina 6. lokakuuta.

Vimpeli valloitti Walon

Oulunseudun Eteläpohjalaiset ry on 1949 perustettu kotiseutuyhdistys, jonka tehtävänä on vaalia eteläpohjalaisuutta Oulussa ja sen lähikuntien alueella, jäseniä on lähes sata ja toimintaa runsaasti. Yhdistyksen perinteenä on ollut kutsua joku kotimaakunnan kunta kuntavierailulle. Vieraat järjestävät ”iltamat”, missä kunta ja kunnan kulttuurielämä tuodaan esille ja tutuksi.

Vimpeli teki keväällä kuntavierailun Helsingin Eteläpohjalaiset ry:n kutsusta ja tuo vierailu sai paljon positiivista palautetta. Vimpelin kunnanhallitukselle lähetetty kutsukirje ja hallituksemme vimpeliläislähtöisten jäsenten Maisa Spangarin ja Sirkka-Liisa Laakson aktiivinen toiminta tuotti tulosta ja Vimpelin kuntavierailu Ouluun toteutui 6.10.2018.

Iltamat onnistuivat erinomaisesti. Vimpelin historia ja nykypäivän tilanne tulivat meille kaikille tutummiksi. Taidolla esitetyt runot, laulut, musiikkiesitykset ja kansantanssit antoivat erinomaisen näytön kunnan kulttuurielämän korkeasta tasosta. Esiintyjien joukossa oli lisäksi edustajia muista Järviseudun kunnista. Lisämaustetta vierailu sai siitä, että Vimpelin kunnanvaltuuston jäsenet ja viranhaltijat tulivat iltamiin Oulussa pitämänsä valtuustoseminaarin päätteeksi.

Kiitos vierailusta

Heikki Seppälä pj

Kiitos Heikki Seppälä ja muut Oulun Eteläpohjalaiset ry:n hallituksen jäsenet ja toimijat lämpimästä vastaanotosta ja herkullisesta lohikeitosta Koskelankylän Walon talolla lauantaina 6.10.2018.

Yli satapäinen yleisö sai nauttia Järviseudun ja Windalan Pelimannien soitannasta, Vimpelin Mieslaulajien soinnukkaista esityksistä, kansantanssiryhmä Sopusakin jopa riehakkaasta menosta, Esa Rentolan väkevästä runon lausumisesta, Seppo Katajan historiaesityksesta, Eeli Kivisen voimakkaasta laulun tulkinnasta, Sylvi Sävelen mustasukkaisesta vuodatuksesta ja vähän vakavammastakin laulusta sekä Raimo Murtoniemen tutun turvallisesta juontoäänestä. Kunnan edustaja vt. kunnanjohtaja Seija Kinnunen totesikin puheenvuorossaan, että Vimpelistä on lähtenyt esiintymään Pohjanmaan paras… ettei vaan koko Suomen paras esiintyjäryhmä. Vaatimattomuus kaunistaa!!

Lopputanssit tahditti pelimannien runsaslukuinen soittajaryhmä, solistina Mirva Uusitalo.

Kotimatkalle pääsimme lähtemään iltakuuden aikaan väsyneinä, mutta tyytyväisinä päivän esityksiin. Nuorin matkalla olleista oli 6 kuukauden ikäinen Oskari, joka urheasti kesti matkan rasitukset iloisesti jokellellen.

Kiitokset esiintyjille!

Kiitokset Ouluun!

Soile Kautiainen-Hietala, kulttuuriohjaaja

Heikki Seppälä, Soile Kautiainen-Hietala

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.