Taksvärkin tuotto löytökissojen hyväksi

Tassutiimin puheenjohtaja Maarit Korkia-aho (vas.) vastaanotti taksvärkkipäivän tuoton lahjoituksena yhteiskoulun oppilaskunnalta.

Julkaistu:

Aihe:

–Kira Salo viljaisi, että tällaista toimintaa on. Lahjoitamme tuoton mielellään jollekin paikalliselle toimijalle, kertoi opettaja Riitta Kankkunen.

Oppilaskunnan edustajien mukaan päätös oli helppo tehdä.

–Tämä oli kyllä täysi yllätys. Ihan uskomatonta, että näin mahtava idea on toteutettu, ihasteli lahjoituksen vastaanottanut Maarit Korkia-aho.

–Yhdistyksemme hallitus sekä kodittomat kissat osoittavat suuret kiitokset Vimpelin yhteiskoululle ja oppilaskunnalle idean toteutuksesta sekä kaikille keräykseen osallistuneille oppilaille. Vimpeli on edelläkävijä!

TASSUTIIMI on vapaaehtoistoimintaan perustuva yhdistys, jonka tarkoituksena on kodittomista ja hädänalaisista kissoista huolehtiminen. Sen toiminta käynnistyi huhtikuussa 2017.  Kun eläinhoitola Hepokatti sai toimeksiannon hoitaa myös Vimpelin löytöeläimet, laajeni yhdistyksen toiminta luontevasti kuntarajan ylitse.

Lahjoitetut rahavarat käytetään kodittomien kissojen kulujen kattamiseen.

–Tällä hetkellä meillä on sijaiskodeissa yli 40 kissaa. Yhdistys kattaa niiden kulut kuten eläinlääkärin rokotukset, leikkaukset ja sirutukset sekä ruoat ja tarvikkeet. Etsimme kissoille pysyviä koteja.

VUOSITTAIN Suomessa hylätään noin 20 000 kissaa. Ensimmäisen toimintavuotensa aikana Tassutiimi pelasti yli 100 kissaa ulko-olosuhteista.

Jos eläinhoitola ei löydä haltuunsa ottaman kissan omistajaa 15 päivän aikana, kissa voidaan lopettaa. Tässä yhdistys astuu kuvaan ja etsii kissoille sijaiskoteja. Niitä markkinoidaan sosiaalisessa mediassa ja luovutetaan eteenpäin eläinrakkaisiin perheisiin.

Yhdistyksen toimintaa voi tukea esimerkiksi lahjoittamalla kissoille kissanhiekkaa, märkäruokaa ja muita tarvikkeita Alajärvellä Tokmannissa, Halpa-Hallissa ja Vuokrakirppis Adeliinassa sijaitseviin keräyspisteisiin. Lehtimäen lahjoituspisteet ovat Kesäniemen kaupassa ja Nettopuodissa. Alajärven apteekkiin voi käydä ostamassa esimerkiksi matolääkkeitä.

Toimintaa voi tukea myös maksamalla jäsenmaksun ja liittymällä yhdistyksen jäseneksi. Jäsenyys ei sido mihinkään ja jäsenille on pieniä jäsenetuja. Lisätietoja löytyy facebookista Alajärven Tassutiimin facebook- ja kotisivuilta.

Hyvään paikkaan meni, totesivat oppilaskunnan edustajat kuultuaan Korkia-ahon kertomuksen yhdistyksen toiminnasta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.