Laurin krouvi valittiin jälleen kansainväliselle elokuvafestarille

Laurin krouvi oli elokuussa osa ruotsalaista Höga Kusten Film Festivalia. Kuvassa vasemmalta Maija-Liisa Laitila (apulaisohjaaja, tuottaja), Tomi Saarijärvi (ohjaaja, käsikirjoittaja), Mika Saarijärvi (näyttelijä) ja Olavi Kuoppamaa (näyttelijä). Kuva: Erika Holm Petré

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVELÄISLÄHTÖISEN Tomi Saarijärven ohjaama ja käsikirjoittama lyhytelokuva Laurin krouvi (2017) on jälleen valittu kansainvälisen elokuvafestivaalin ohjelmistoon.

Kyseessä on Dunedin International Film Festival Floridassa 12.–13. tammikuuta. Ensimmäistä kertaa järjestettävä festari keskittyy lyhytelokuviin.

–On hienoa että elokuva on noteerattu näin laajasti, ja että siitä on pidetty niinkin paljon, että nyt se pääsee jopa rapakon taakse Floridaan festivaaliyleisön katseltavaksi, Saarijärvi sanoo.

–Viime elokuussahan se oli Ruotsissa Höga Kusten Film Festivalilla. Tuntuu hyvältä, että minun ja elokuvan muun työryhmän sekä näyttelijöiden tekemä työ on kantanut hedelmää.

Laurin krouvin teemana on todellisuuspako. Päähenkilö pakenee arjen ongelmia päänsä sisään, jossa hän pyörittää galaksin matkalaisten keskuudessa suosittua juottolaa. Lyhytelokuvan kerronta sekoittaa mykkäelokuvaa ja modernimpaa visuaalista otetta, kuten tieteiselokuvista juontuvia kuvia.

Saarijärvi kertoo saaneensa siitä vuoden aikana hyvin positiivista ja kannustavaa palautetta.

Mainos

–Elokuvan tarina on kiinnostanut ihmisiä ja sen sanoma on löytänyt kohteensa.

SAARIJÄRVEN seuraavan projektin nimi on Divari.

Puolituntinen dokumentti kuvaa viime vuonna puretun Seinäjoen lehti- ja kirjapörssi -nimisen antikvariaatin viimeisiä vaiheita. Hänelle itselleen jo lapsuudesta asti tärkeä liike myi 30 vuoden ajan kirjoja, sarjakuvia, levyjä ja julisteita ennen kuin se lopetti toimintansa helmikuussa 2017. Kiinteistö purettiin viime vuoden kesäkuussa.

Dokumentti on tällä hetkellä leikkausvaiheessa ja valmistuu talven aikana.

–Ensi-iltansa se saa näillä näkymin Seinäjoen pääkirjasto Apilassa. Päivämäärä ei vielä ole tiedossa. Pyrin järjestämään siitä jonkin esityksen myös Kortesjärvelle, esimerkiksi ensi vuoden Suvipäivien aikoihin.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.