Säähavaintopallo pääsi uusiokäyttöön

Uusien tilojen rakentaminen oli iso urakka. Samanlaiseen Jouni Niemelä ei lupaa aivan heti lähteä, mutta pienempiä projekteja mielessä pyörii jo.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kolmatta kautta Lakiksen yrittäjänä toimiva Jouni Niemelä ehti onnekseen väliin, kun Lakeaharjun päällä sijaitsevan Ilmatieteenlaitoksen säähavaintoaseman pallo vaihdettiin uuteen.

–Vanha pallo oli menossa Ranualle jonkun rantamökin vierasmajaksi, mutta sain ostettua sen itselleni.

Aluksi ajatuksena oli rakentaa kuusi ja puoli metriä halkaisijaltaan olevaan palloon sauna. Sauna valmistui kuitenkin kerrosta alemmas. Sadan neliön laajennusosaan, jonka voi vuokrata yksityistilaisuuksiin kokonaisuudessaan, sisältyy myös ravintolatila. Kylpytilat täydentyvät myöhemmin terassilla ja paljulla.

LÄHES kaikki rakentamiseen käytetyt materiaalit ja hankinnat ovat kierrätystavaraa. Muun muassa uuden säähavaintopallon pakkaamiseen käytetty puutavara löytyy uuden katon alta. Niemelä toteutti remontin lähes kokonaan itse ja suunnitteli myös sisustusratkaisut. Sisääntulon vieressä on vanhoilla sanomalehdillä tapiseerattu seinä, yksityiskohdissa on kauniisti harmaantunutta puuta. Vessan käsienpesualtaana toimii kuparinen koristevati.

Lattian liuskekivet ovat Levijoelta. Akaasiapuiset kalusteet löytyivät lapualaisesta pubista.

–Samanlaisia on haussa lisää, erityisesti tuoleja ja kuuden hengen pöytiä ostaisin mielelläni, jos jollakin on ylimääräisiä.

Mainos

KOKOUSTILAN pitkän pöydän ääreen mahtuu 14 henkilöä. Pöydän päällä on niin ikään Niemelän itsensä suunnittelema suuri valaisin. Seiniä peittää 3 500 Killinkosken päreyhdistyksen toimittamaa pärettä. Lisäkerros uretaania, 850 puukapulaa ja vaneri jäivät päreiden alle. 

–Ne on kaikki omin käsin hakattu seinään kiinni ja manattu, totesi Niemelä, jolta pallon eristämis- ja viimeistelytyöt veivät kolme viikkoa.

–Sähkäri kantoi minulle päreitä tuonne ylös. Sen verran kova työ oli, että toista en tule tekemään, hän lupasi.

Ensimmäiset asiakkaat sääpalloon rakennettu neuvottelutila ottaa vastaan jo tällä viikolla. Lauantaina iltapäivällä tiloihin pääsee tutustumaan avoimien ovien tapahtuman merkeissä. Niemelä ottaa silloin vastaan nimiehdotuksia uusille tiloille.

Uusien tilojen valmistuttua rinneyrittäjä vaihtaa ulkohommiin, luvassa on huoltoa ja rinteen muokkausta ennen talven tuloa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.