Mitalinkiilto silmissä Sotkamoon

Mikko Kanala sai tsempit toipilaana olevalta Jere Saukolta.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

VEDON Superpesis-joukkue lähtee hakemaan pronssimitaleita Sotkamon Hiukasta lauantaina. Se voitti Sotkamon Jymyn sunnuntaina Saarikentällä 2-1 (2-3, 11-2, 1-0). Pronssia saa kahdella voitolla.

–Eka kiinnitys ja ensi viikonloppuna loppuu tämä leikki tältä kaudelta. Varmasti molemmat parantaa paljon ja tullaan näkemään laadukasta pesistä, totesi Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

Kaksi pettynyttä joukkuetta iski yhteen. Veto oli koonnut rivinsä ja joukkuetta vaivannut alavireinen peli-ilme hyvästeltiin 2398 katsojan raivokkaalla kannustuksella.

–Meillä oli jonkin verran pidempi aika ollut pureskella ja valmistautua verrattuna kaveriin. Ei me ihan sellaista starttia saatu peliin. Jos miettii ottelun alkua, siinä olisi pitänyt olla meidän iskun paikka, mutta ei siinä tänään onnistettu, Kivimäki pohti ensimmäistä jaksoa, jossa kotiutuksissa onnistuttiin vain ensimmäisessä sisävuorossa.

Ulkopeliä rasittivat pienet virheet.

TAUOLLA tehtiin pieniä muutoksia. Heikkala siirrettiin kakkospaikalta viidennelle ja hänen tilalleen nostettiin Arttu Ruuska.

–Harvoin nostan ketään erikseen esiin, mutta ottamatta Mikko Kanalalta yhtään pois, Arttu Ruuska oli meidän paras pelaaja pelinjohtajan näkökulmasta. Hän toi itseluottamusta uhkuvia, voittavia suorituksia, saatiin sisäpeliä käyntiin ja sitä kautta peliin kiinni ylipäätään ja sisäpeli auki.

Janne Mäkelä aloitti jakson kotiuttamalla Teemu Isokedon ja Arttu Ruuska kiisi kotipesään Sami Haapakosken sivalluksella. Toisessa vuorossa onnistui viimein Mikko Kanala, jonka aiemmat juoksuyritykset olivat päättyneet niukoin marginaalein tuloksettomina. Mailan varressa ahkeroi Perttu Ruuska. Isokedolla ja Kanalalla riitti kiireitä, kun Isoketo toi kuusi juoksua ja Kanala kolme. Perttu Ruuska iski neljä juoksua. Ulkopelissä Veto venyi hyvin.

–Nyt alkoi olla toisella jaksolla sen näköistä peliä kuin sen olisi pitänyt olla vähän aikaisemminkin, tuumi ykköspalkittu Kanala.

–Ulkopeli on antanut koko ajan mahdollisuuksia voittaa peliä, mutta sisäpeli on ollut aivan tukossa. Hyvä mieli jäi tuosta lopusta, nyt se alkaa pikkuhiljaa näyttää siltä miltä pitääkin.

Kentälle palannut Sami Haapakoski pelasi jokerina.

Jymyn sisäpeli oli heikkoa ja ulkopelissäkin oli parantamisen varaa. Kolmostilanteet menivät Vedolle 24-12.

 –Ei ollut sellaista latausta edellisen ottelusarjan jälkeen, mikä olisi vaadittu, totesi Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.