• Tilastossa valitettavan tuttuun tapaan nousee esiin, että hukkuneista valtaosa on miehiä. Kuva: Viisastivesillä.fi

Elokuussa hukkui 16 ihmistä

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan elokuussa hukkui 16 ihmistä, kaikki miehiä. Hukkumistapauksista sattui seitsemän uidessa, neljä vesiliikenteessä ja viiden hukkumisen syy on tuntematon. Lisäksi yksi heinäkuussa kadonneeksi ilmoitettu henkilö löytyi hukkuneena.

Tammi-elokuun aikana on ennakkotilastojen mukaan hukkunut jo 74 ihmistä, mikä on 17 enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.

Tavanomaista lämpimämpänä jatkunut sää ja lämpimät vedet houkuttivat ihmisiä edelleen uimaan ja vesille elokuussa.

– Valitettavasti heinäkuun synkät hukkumistilastot saivat jatkoa. Käytännössä elokuun aikana joka toinen päivä joku menehtyi hukkumisen seurauksena, kertoo Viisaasti Vesillä -kampanjan projektikoordinaattori Laura Sulkava.

Hyvät uinti- ja veneilykelit näyttävät edelleen jatkuvan, mutta ilma ja sen myötä vesistöt alkavat pikku hiljaa viilentyä. Vesien kylmentyessä myös hypotermian uhka tulee taas ajankohtaiseksi ja oikeanlainen varustautuminen on vesille lähdettäessä entistä tärkeämpää. Sulkava muistuttaa, että kylmä vesi kangistaa nopeasti ja veden varaan joutuminen, erityisesti ilman pelastusliivejä tai pelastuspukua, voi olla kohtalokasta hyvinkin nopeasti.

Jaa juttu: