Työttömien työnhakijoiden osuus alhaalla

Grafiikka: Järviseudun Mediatalo Oy
Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusalueen työvoimasta oli kesäkuussa 7,3 prosenttia, kertoo tuore Työllisyyskatsaus. Lukema oli Manner-Suomen alhaisin. Koko maassa vastaava osuus oli 10,4 prosenttia.

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 6258 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaiseen vertailuaikaan laskua oli 19,1 % (-1479 henkilöä). Työttömien työnhakijoiden määrä nousi kesäkuussa normaalin kausivaihtelun mukaisesti edellisen kuukauden lopusta 749 henkilöllä, mikä vahvasti selittyy oppilaitoksista valmistuneiden hakeutumisella työnhakijoiksi.Alle 25-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määrä väheni edellisvuoden kesäkuusta 17,1 % (-227 henkilöllä) ja yli 50-vuotiaiden määrä laski vastaavalla ajalla 19,3 % (-526 henkilöllä).

Pitkäaikaistyöttömien määrät jatkoivat voimakasta laskua kesäkuussakin ja kesäkuun aikana avoimeksi ilmoitettujen uusien työpaikkojen määrä nousi edellisvuoteen verrattaessa 31,3 prosenttia.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.