• Grafiikka: Järviseudun Mediatalo Oy

Työttömien työnhakijoiden osuus alhaalla

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusalueen työvoimasta oli kesäkuussa 7,3 prosenttia, kertoo tuore Työllisyyskatsaus. Lukema oli Manner-Suomen alhaisin. Koko maassa vastaava osuus oli 10,4 prosenttia.

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 6258 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaiseen vertailuaikaan laskua oli 19,1 % (-1479 henkilöä). Työttömien työnhakijoiden määrä nousi kesäkuussa normaalin kausivaihtelun mukaisesti edellisen kuukauden lopusta 749 henkilöllä, mikä vahvasti selittyy oppilaitoksista valmistuneiden hakeutumisella työnhakijoiksi.Alle 25-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määrä väheni edellisvuoden kesäkuusta 17,1 % (-227 henkilöllä) ja yli 50-vuotiaiden määrä laski vastaavalla ajalla 19,3 % (-526 henkilöllä).

Pitkäaikaistyöttömien määrät jatkoivat voimakasta laskua kesäkuussakin ja kesäkuun aikana avoimeksi ilmoitettujen uusien työpaikkojen määrä nousi edellisvuoteen verrattaessa 31,3 prosenttia.

Jaa juttu: