Museolla Soi helteisessä säässä

Järviseudun Pelimannit esiintyivät täpötäydelle salille.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Tapahtuma veti jälleen museon pääsalin pullolleen väkeä ja tällä kertaa tekniikka mahdollisti esitysten seuraamisen myös viereisen huoneen videoscreeniltä. Lisätuoleja museolle oli tuotu Jäykäntuvalta, joten kaikille, pitkästi toiselle sadalle kuulijalle istumapaikka löytyi. Monet jäivät kyllä omasta valinnastaan pihamaalle nauttimaan tunnelmasta, sillä esityksiä pääsi kuulemaan myös sinne asennettujen kaiuttimien välityksellä.

Vakikävijöitä ja ensikertalaisia

Tapahtuman juontajana toimi Teuvo Mäkelä, jonka tervetulijaissanojen jälkeen päästettiin irti Järviseudun Pelimannit. Pari viikkoa sitten Kaustisen kansamusiikkijuhlilla ohjelmistoaan hionut monipuolinen poppoo soitti tuttuja säveliä Maispekin häistä Vimpelin polkkaan.

Museolla kuultiin uutta ja vanhaa, ottaen huomioon niin esiintyjien ikävuodet kuin sen, että mukana oli ensikertalaisten lisäksi ”vakikävijöitä”, kuten Miikku Pekkala, joka on käynyt esiintymässä tapahtumassa aivan pikkutytöstä saakka. Tähän piileekin varmaan tapahtuman suosio, nuorten esiintyjien kehitystä on palkitsevaa seurata, kun vuosi vuodelta esitettävien kappaleiden haastavuus kasvaa ja soittajille tulee lisää esiintymisvarmuutta.

Museotapahtuman ensikertalaiset, Sisko ja Kari Kielinen esiintyivät duona, samoin kuin Emilia Latvala, jonka heleää laulua säesti Jenna Isoniemi.

Viime vuonna museo sai sieviläisvieraan, joka kohahdutti jo silloin soittotaidoillaan. Sittemmin taidot on kruunattu Kultainen Harmonikka -kilpailussa ja nyt mestari, Janina Suihkola palasi ihastuttamaan yleisöä museolle. Janinan taitavana parina kuultiin vimpeliläistä viulistia, Salla Pajalaa. Molemmat tytöt ovat opiskelleet Kaustisen musiikkilukiossa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.