Todellisuutta pakoon toisiin galakseihin

Elokuvan pääkuvaaja Jari Koskinen, Tarmo Kalmari ja Jarna Suomalainen kuvauksissa. Kuva: Jaakko Latva-Laturi
Suvipäivillä nähtiin kolme erikoisnäytöstä kortesjärveläislähtöisen Tomi Saarijärven lyhytelokuvasta Laurin krouvi (2017).

Suvipäivillä nähtiin kolme erikoisnäytöstä kortesjärveläislähtöisen Tomi Saarijärven lyhytelokuvasta Laurin krouvi (2017).

Tarinan teemana on todellisuuspako. Päähenkilö Lauri pakenee arjen ongelmia päänsä sisään, jossa hän pyörittää galaksin matkalaisten keskuudessa suosittua juottolaa.

–Mua kiehtoi ajatus, että Lauri pakenee todellisuutta, niin kuin varmaan aika moni pakenee. Hän elää hyvin vahvasti sen todellisuuden, johon hän pakenee, Saarijärvi kertoo.

Kerronta sekoittaa mykkäelokuvaa ja modernimpaa visuaalista otetta, kuten tieteiselokuvista juontuvia kuvia. Puhuttua dialogia ei ole ollenkaan, vaan avainrepliikit näytetään plansseina eli erillisinä tekstiruutuina, mutta samalla on käytetty pientä määrää tietokoneella tehtyjä erikoisefektejä.

Kuva on paikoin mustavalkoista, paikoin värillistä. Reaalimaailma on mustavalkoinen, mutta mielikuvitusmaailma, eli nimikkokrouvi, on värillinen.

Lue lisää Järviseudun Sanomien numerosta 28.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.