Työtä kyläläisten hyväksi

Mika Kyrönlahti, Asta Matintupa ja Saija Ylinen kuuluvat Hoiskon kyläyhdistyksen johtokuntaan.
Hoiskon kyläyhdistyksen aktiivinen työnyrkki on pieni, tarjoaa yhdistys kyläläisille isoa apua. Kuuden vuoden ajan se on työllistänyt kyläavustajaa, jonka kyläläiset voivat varata kotiinsa edullisesti auttamaan koti- ja pihatöissä, asioinnissa ja niin edelleen.

–Soile Kautiainen-Hietala sitä ehdotti aikoinaan työllistämishankkeen yhteydessä, ja sen jälkeen meillä on ollut töissä kuusi ihmistä, vuoden kerrallaan, kertoo kyläyhdistyksen puheenjohtaja Mika Kyrönlahti.

–On ollut sekä miehiä että naisia, ja jokainen on voinut itse vähän määritellä toimenkuvaansa. Syksystä saakka alkaen on sallittu työskentely myös keskustan alueella, mutta Hoisko on etusijalla. Yhdistys, joka suunnittelee työntekijän palkkaamista, saa apua TE-toimistosta. Pitkäaikaistyöttömän työllistämiseen saa myös rahallista tukea, hän vinkkaa.

Palvelu maksaa asiakkaalle 25 euroa kolmelta tunnilta. Myös kuuden tunnin pesti on mahdollinen.

Lue lisää kyläyhdistyksen toiminnasta sekä Hoiskon kylän kuulumisista viikon Järviseudun Sanomista.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.